Kasvukipuja-kirjoittajatiimistä

Olemme Laurea Tikkurilan sosionomiopiskelijoita. Jokainen meistä kirjoittaa vuorollaan blogitekstejä meitä kiinnostavista aiheista, mutta keskustelua käymme näistä aiheista kuitenkin yhdessä, sekä meillä on yhteinen projekti opintojaksoon liittyen, nuorten parissa.  

Aluksi voisimme hieman kertoa itsestämme lyhyesti.

Mari  

29 -vuotias nainen, Vantaalta. Alun perin Riihimäeltä kotoisin. Lähihoitajaksi valmistunut 2009, jonka jälkeen tehnyt monenlaista hoitoalan työtä, pääosin vanhus- sekä mielenterveys- ja päihde puolella. Sosionomiksi haluan siksi, että saisin lisää keinoja ja menetelmiä työhöni. Tällä hetkellä työskentelen nuorten mielenterveyskuntoutujien asumisyksikössä.  

Kaisa 

32-vuotias Vantaalainen ja kahden koululaisen äiti. Kokemusta kertynyt varhaiskasvatuksen kentältä. Myös nuoret ovat vahvasti lähellä sydäntäni ja toimin mieheni kanssa Vantaan kaupungin tukiperheenä lastensuojelulaitoksessa asuvalle nuorelle. Tämän lisäksi puuhailen lasteni koulun vanhempainyhdistyksessä. Haaveilen työskenteleväni tulevaisuudessa lastensuojelun parissa. Yhteiskunnalliset, ajankohtaiset asiat kiinnostavat ja seuraan sosiaalialan ajankohtaisia asioita ja ilmiöitä! 

Petteri  

27-vuotias mies Espoosta. Sosiaalialan kokemus ennen opintojen alkua minulla oli käytännössä nolla, tosin tällä hetkellä teen keikkatöitä Espoon nuorisopalveluille. Nuoriso on muutenkin yksi minua eniten kiinnostavista asiakasryhmistä, joten aiheeseen liittyvän blogin kirjoittaminen pitäisi olla mielenkiintoista.  

Mika 

Opintovapaalla oleva 41-vuotias ajoneuvoasentaja, alanvaihtaja. Puoliksi maalainen/kaupunkilainen, kotoisin Laukaasta ja Vantaalla asustelen pääasiassa koska koulu sekä opinnot täällä. Touhunnut koneiden ja tekniikan parissa aiemman elämän, nyt kiinnostaa ihmiset enemmän. Haluan nähdä sosiaalialan eri sektoreita laajasti ja ehkä sieltä löytyy se itselle sopiva (ura)polkukin lopulta. Tällä hetkellä suurin kiinnostus on lasten ja nuorten parissa tehtävä työ, haastava käytös sekä mielenterveyden ongelmat. Vapaaehtoistyöntekijä SPR:llä, Vantaan Nuorten turvatalolla sekä Sekasin-chatissa. 

Keskitymme blogissamme nuorten elämässä ajankohtaisiin teemoihin. Sosionomiopiskelijoina ja tulevina sosiaalialan ammattilaisina meitä kiinnostaa monen eri sosiaalialan osa-alueet ja asiakkaat. Jokainen meistä on myös erikoistumassa itseään kiinnostavaan ja itselleen ominaiseksi tuntuvalle asiakasryhmän kanssa työskentelyyn, mutta tässä blogissa keskitymme nuorten kasvuun, kehitykseen ja hyvinvointiin. 

Blogimme nimi, Kasvukipuja kertoo siitä, miten nuoret voivat tarvita meitä tuekseen kasvussa, ja nuorilla esiintyy monenlaista pahoinvointia ja haluaisimme keskittyä ennaltaehkäisevän työn merkitykseen ja tuoda blogissa esiin mahdollisesti sitä näkökulmaa. 

Tervetuloa lukemaan ja keskustelemaan kanssamme!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi