Epidemia syventää epätasa-arvoa

Vähän vahingossa eksyin netin iheellisessä maailmassa lukemaan artikkelia, joka löytyy lehdestä mitä en koskaan aikaisemmin ole lukenut. Maaseuduntulevaisuus ja politiikka, voi apua ei yhtään omaa kiinnostuksen aihepiiriä:) Otsikko kuitenkin herätti mielenkiintoni ja pian jo luin tekstiä. Huomasin lukiessani, että artikkeli käsittelee tämän koronan myötä aihetta tasa-arvo, mikä olisikin ollut meillä yksi projektikäyntimme teemoista.

Alkuun; tuntuu pahalata tälläisessa tilanteessa, että keskityttäisiin etsimään syyllistä kuin se, että löydettäisiin ratkaisuja. Seuraavaksi; tuomitaan koko Kiinan kansa, vaikka syy olisikin yhdestä tai muutamasta henkilöstä. Itse en missään vaiheessa ole ollut kovin kiinostunut selvittämään mistä tämä kaikki on saanut alkunsa. Aiheesta olen jotain kuullut ja se riittäänee minulle.

Mutta aiheeseen tasa-arvo. Artikkelissa tuodaan esiin mm. lasten ja naisten asema mikä jäi päälimmäisenä kaihertaa, etenkin naisten tilanne kauhistuttaa. YK:n pääsihteerin sanoin: ”Viime viikkojen aikana taloudellisten ja sosiaalisten paineiden ja pelkojen kasvaessa olemme nähneet maailmanlaajuisesti perheväkivallan kammottavaa nousua.” Kuinka paljon jää epätietoisuuteen kotona tapahtuva väkivallan teko, joka kohdistuu perheen äiteihin tälläisen poikkeustilanteen vuoksi??? Kun muutenkin tiedetään, että paljon jää kotiseinien sisään.

Artikkelissa tuodaan esiin kuinka, naisilla on hoivavastuu joka kuormittaa heitä ja samaan aikaan vaarantaa heidän terveyttään erityisesti tämän pandemian aikana. Länsimaissa työtaakka lisääntyy entisestää koulujen ja päiväkotien sulkeutuessa, kun kotityöt jakaantuu perheissä epätasa-arvoisesti.

Tuntuu vaikealta käsittää, kun itse elää perheessä ja parisuhteessa missä kaikki arkiset kotityöt jaetaan kaikkien kesken. Saati että saisi siitä vielä selkäänsä jos niitä ei ole yksin hoitanut…..

Tässä lyhyt kommentointi artikkeliin ja muutama oma väli pohdinta aiheeseen……..

Mukavaa vappua ja auringon paistetta kaikille!

-Virpi-

Lähteet:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1075413

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi