Kaverikerho ja me

Moikka, olemme kolme Tikkurilan Laurean sosionomiopiskelijaa. Työskentelemme opintojemme ohella kaikki Vantaan varhaiskasvatuksessa ja meillä on jo mittava työkokemus alalta. Blogi on osa yhtä opintojaksoamme. Blogissa kästtelemme valitsemamme projektiin liittyviä aiheita. Projektin toteutamme SPR:n Herttoniemen osaston maahanmuuttajille suunnatussa kotouttamistoiminnassa kaverikerhossa. Valitsimme projektin, jotta näkisimme ja oppisimme jotain uutta sekä saisimme uusia kokemuksia sosionomin koulutuksen erilaiselta osa-alueelta. Näin pääsemme pois omalta mukavuusalueelta. Haluamme kehittää omaa ammattiosaaamistamme ja tutustua uuteen toimintaan.

Lue lisää Kaverikerho ja me

Suomen kielen opettelu

On tärkeää, että maahanmuuttajat saavat tukea kielen opettelemisessa. SPR:n järjestämä Kaverikerho esimerkiksi järjestää tällaista toimintaa. Mielestäni tämänkaltaiset kerhot tukevat hienosti maahanmuuttajien kiinnittymistä yhteisöön ja antavat mahdollisuuden osallistumiseen ja kielen opettelemiseen.

Lue lisää Suomen kielen opettelu

Tasa-arvosta jatkoa

Halusin jatkaa tasa-arvon merkeissä myös tätä seuraavaa blogipostausta. Projektissamme olisimme halunneet käydä Kaverikerholaisten kanssa läpi sanastoa tasa-arvoon liittyen ja pohtia sitä, että miten Suomessa tasa-arvo näyttäytyy myös ihan käytännössä. Projetissamme tiesimme, että asiakkaat ovat Suomen kielen taidoiltaan hyvin vaihtelevassa oppimisvaiheessa. Olisi ollut mahdollista, että jpukossa olisi ollut henkilöitä, joilla suomen kielen taitoa ei olisi ollut lähes ollenkaan ja taas osan kanssa kommunikaatio olisi ollut mahdollista helpommin.

Lue lisää Tasa-arvosta jatkoa

Epidemia syventää epätasa-arvoa

Vähän vahingossa eksyin netin iheellisessä maailmassa lukemaan artikkelia, joka löytyy lehdestä mitä en koskaan aikaisemmin ole lukenut. Maaseuduntulevaisuus ja politiikka, voi apua ei yhtään omaa kiinnostuksen aihepiiriä:) Otsikko kuitenkin herätti mielenkiintoni ja pian jo luin tekstiä. Huomasin lukiessani, että artikkeli käsittelee tämän koronan myötä aihetta tasa-arvo, mikä olisikin ollut meillä yksi projektikäyntimme teemoista.

Lue lisää Epidemia syventää epätasa-arvoa

Keskustelua rasismista

Moikka, tänään kirjoitan teille aiheesta, joka olisi ollut Kaverikerhossa käynnin ensimmäinen teema. Tämä siksi, koska viikolla 12 vietettiin rasismin vastaista viikkoa ja saimme pohdittavaksi tulevalle käynnillemme rasismin ja tasa-arvon ja miten käsittelisimme niitä kerholaisten kanssa, joka olisi ollut heillä keskustelun aiheena.

Mitä rasismi on?

Lue lisää Keskustelua rasismista