SuomeaYhdessäKaverit

Suomen kielen opettelu

On tärkeää, että maahanmuuttajat saavat tukea kielen opettelemisessa. SPR:n järjestämä Kaverikerho esimerkiksi järjestää tällaista toimintaa. Mielestäni tämänkaltaiset kerhot tukevat hienosti maahanmuuttajien kiinnittymistä yhteisöön ja antavat mahdollisuuden osallistumiseen ja kielen opettelemiseen.

Tasa-arvosta jatkoa

Halusin jatkaa tasa-arvon merkeissä myös tätä seuraavaa blogipostausta. Projektissamme olisimme halunneet käydä Kaverikerholaisten kanssa läpi sanastoa tasa-arvoon liittyen ja pohtia sitä, että miten Suomessa tasa-arvo näyttäytyy myös ihan käytännössä. Projetissamme tiesimme, että asiakkaat ovat Suomen kielen taidoiltaan hyvin vaihtelevassa oppimisvaiheessa. Olisi ollut mahdollista, että jpukossa olisi ollut henkilöitä, joilla suomen kielen taitoa ei olisi ollut …

Tasa-arvosta jatkoa Lue lisää »

Epidemia syventää epätasa-arvoa

Vähän vahingossa eksyin netin iheellisessä maailmassa lukemaan artikkelia, joka löytyy lehdestä mitä en koskaan aikaisemmin ole lukenut. Maaseuduntulevaisuus ja politiikka, voi apua ei yhtään omaa kiinnostuksen aihepiiriä:) Otsikko kuitenkin herätti mielenkiintoni ja pian jo luin tekstiä. Huomasin lukiessani, että artikkeli käsittelee tämän koronan myötä aihetta tasa-arvo, mikä olisikin ollut meillä yksi projektikäyntimme teemoista.

Heipä hei….

Hei vihdoin minäkin sain tehtyä ensimmäisen postaukseni. Alkuun marinaa, kuinka haastavalta tämän blogin aloitus on tuntunut….. Vaikkakin en edes tiedä miksi? Ehkä saamattomuutta? Ehkä vaan rohkeuden puutetta? Mitä kirjoitan? Kuinka osaan kirjoittaa “oikeanlaista” tekstiä?

Keskustelua rasismista

Moikka, tänään kirjoitan teille aiheesta, joka olisi ollut Kaverikerhossa käynnin ensimmäinen teema. Tämä siksi, koska viikolla 12 vietettiin rasismin vastaista viikkoa ja saimme pohdittavaksi tulevalle käynnillemme rasismin ja tasa-arvon ja miten käsittelisimme niitä kerholaisten kanssa, joka olisi ollut heillä keskustelun aiheena. Mitä rasismi on?

Moikka kaikille!

Kevättä mennään kovaa vauhtia eteenpäin. Luonto heräilee talven jäljiltä ja ulkoillessa voi bongata leskenlehtiä ja muuta kaunista. Monella on aikaa nyt katsoa pidempään ja tarkempaan. Aurinko on hemmotellut meitä useana päivänä. Linnun laulukin kuuluu nyt selvemmin, kuin aikaisemmin.

Moikka

Itselleni osui ryhmästämme ensimmäinen vuoro kirjoittaa blogia. Olen kovasti pohtinut asiaa projektiimme liittyen. Ensimmäisellä käynnillämme aiheena on esimerkiksi tasa-arvo ja nyt pitäisikin alkaa pohtimaan sisältöä sinne käynnille. Siltikin ajatukset ja pohtiminen ovat muualla.