Aika viimeisen

Kuva: Pixabay.com

Nyt on aika viimeisen blogipostauksen. On ollut antoisaa tutustua hieman lähemmin päihteisiin liittyviin ilmiöihin, ajankohtaisiin aiheisiin ja raapaista pintaa hieman syvemmältä.

Saimme kirjoitettua blogipostauksiin monipuolisesti ja laajasti aihetta koskevia postauksia; haastatteluja, kokemusasiantuntijoiden lausuntoja, uusimpia tutkimuksia, kirja-arvio ja sote-uudistuksen vaikutus päihdepalveluihin. Ajankohtaisimpina aiheina huumeiden käyttöhuoneet, koronan vaikutus päihteiden käyttöön ja edelleen puhututtava korvaushoito.

Alkoholismi on jo “kansantauti” ja päihteet koskettavat välillisesti varmasti meistä jokaista joko työnsä tai yksityiselämän puolesta. On ollut mielenkiintoista paneutua politiikkaan, tutkimuksiin, työntekijöiden puheenvuoroihin ja omakohtaisiin kokemuksiin. Päihdepalvelut tarvitsevat ehdottomasti jatkossakin huomiota päättäjiltä ja kunnilta. Päihteitä käyttävät henkilöt eivät varmasti lopu, mutta palveluita voidaan ja pystytään varmasti kehittää vielä paremmiksi kuin ne ovat tällä hetkellä.

Jäämme mielenkiinnolla katsomaan miten soteuudistus vaikuttaa päihteidenkäyttäjien elämään ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan päihdepolitiikkaan. Kysymysmerkkinä on myös se, miten palveluita aiotaan kehittää jatkossa.

Kiitos kun olit mukana tämän blogin matkassa. Kiitos myös kaikille kommentoijille!

Terkuin, Keskushermostoon vaikuttava-blogin jengi eli Piia, Ava, Reetta ja Karo

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

1 ajatus aiheesta “Aika viimeisen”

 1. Hei,

  Kiitos bloginne pitämisestä, sitä on ollut erittäin mielenkiintoista seurata. Olette avanneet päihderiippuvuutta laajasti monesta näkökulmasta ja toteuttaneet sen erittäin monipuolisesti. Erityisesti haastattelut ja kokemusasiantuntijoiden lausunnot ovat jääneet mieleeni. Kiitos myös kirjavinkkauksestanne. Pako helvetistä, huostaanotetun lapsen raju selviytymistarina menee ehdottomasti luettavien kirjojen listalleni.
  Olette myös tuoneet hyvin esille päihdeongelmiin vaikuttavat ajankohtaiset asiat. Kirjoituksenne koronan vaikutuksesta päihteiden käyttöön toi paljon ajateltavaa ja haastattelu sote-uudistuksesta avasi sitä itselleni hyvin.
  Huumeiden käyttöhuone jakaa paljon mielipiteitä ja onneksi käyttäjien parissa työskentelevät ammattilaiset ymmärtävät niiden arvon ja THL suositteleekin niiden kokeilua, jotta saataisiin tietoa, miten palvelu vaikuttaa huumekuolemiin. Helsinki on jo muutaman vuoden pyytänyt sosiaali- ja terveysministeriöltä erillislakia, joka sallisi huumeiden käyttöhuoneiden kokeilun Helsingissä. Toivotaan, että tämä olisi pian mahdollista.
  Minä myös odotan mielenkiinnolla mitä soteuudistus tuo mukanaan päihdepolitiikkaan. Toivon, että ainakin palveluihin hakeutuminen helpottuisi ja palveluita olisi saatavilla varhaisessa vaiheessa, ennen kuin ongelmat ovat kasaantuneet.

  -Anu

  https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008504355.html
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/thl-suosittelee-huumeiden-kayttohuonekokeilua-lue-tasta-perustelut/8344222#gs.uohut0

Kommentoi