SARJASUOSITUS: LOGGED IN

Yle Areenasta löytyy lyhyt yhden kauden dokumenttisarja Logged in, joka kuvaa viiden nuoren miehen elämää. Jokaisella sarjan päähenkilöllä on erilainen tausta ja erilainen elämä, mutta kaikkia heitä yhdistää yksi asia: pelaaminen.

Yle Areenan sarjan Logged in päähenkilöt.

Sarjassa esiintyviä miehiä yhdistää mielestäni myös toinen asia, ja se on yhteiskunnan silmissä syrjäytyminen. Sanon yhteiskunnan silmissä siksi, että esimerkiksi sarjan henkilö Patrik ei koe itse olevansa syrjäytynyt tai yksinäinen. Patrik kertoo omassa jaksossaan arjestaan ja siitä miten hän kokee olevansa tyytyväinen elämänlaatuunsa. Ulkopuolisten silmin voi näyttää siltä, että Patrik viettäisi päivänsä yksin mutta todellisuudessa hänellä on seuraa kuulokkeissaan monta tuntia päivässä. Pelimaailmassa kavereiden kanssa aikaa vietetään usein virtuaalisesti. Monien pelikaverusten kohdalla voi tilanne olla se että ystävyys on kestänyt jo monia vuosia, ja siltikään tosielämässä ei olla vielä tavattu. Taloudelliseen tilanteeseensa Patrik kommentoi myös olevansa tyytyväinen, eikä koe tarpeelliseksi muuttaa mitään tämänhetkisestä elämäntyylistään. Tämä ei kuitenkaan ole jokaisen sarjan henkilön tilanne..

Sarjasta löytyy myös henkilöitä, jotka eivät itsekään ole tyytyväisiä elämäntilanteeseensa. Sarja selittää yksilön tarinan siitä, mistä on lähdetty ja mihin on tultu. Sarjassa päästään sisälle huumeidenkäyttäjän arkeen, millaista on elää riippuvuuden kanssa ja kuinka hankalaa sitä vastaan on taistella. Mielestäni jokaisen ennakkoluuloisen ja kapeakatseisen ihmisen olisi erityisen tärkeää katsoa tämä sarja, avartaakseen ajatuksiaan siitä mitä kaikkea huumeita käyttävän ihmisen elämässä saattaa olla takana.

Jokaisen sarjan henkilön tausta on erilainen ja sen takia sarja auttaakin ymmärtämään kuinka monen asian summa vähäosaisuus, työttömyys ja syrjäytyminen voi olla. Miten vaikeaa on työllistyä ilman ammattia, asunnon hakeminen maksuhäiriömerkinnällä tai ihan perus arjessa pärjääminen mielenterveysongelmien kanssa.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

2 ajatusta aiheesta “SARJASUOSITUS: LOGGED IN”

  1. Olen katsonut kyseisen sarjan ja voin kyllä itsekin suositella sitä! Mielestäni se oli ajatuksia herättävä ja muutti kyllä omaa käsitystäni esimerkiksi pelaamisesta. Itselle se on ennen näyttäytynyt melko yksinäisenä aktiviteettina, mutta todellisuudessa nykypäivänä monen nuoren sosiaalinen verkosto voi perustua pelimaailmaan. Tämän myötä onkin hyvä asia, että nuorisotyökin on monessa kaupungissa jalkautunut nuorten käyttämille alustoille, kuten esimerkiksi Discordiin. Tällä tavoin nuorilla voi olla matalampi kynnys ottaa yhteyttä henkilöihin, joilta voi saada ohjausta ja keskusteluapua, jos he kokevat sitä tarvitsevansa. Uskoisin, että tällainen matalalla kynnyksellä saatava tuki voi auttaa syrjäytymisen ehkäisemisessä ja sarjassakin nähdyssä ongelmien kasaantumisessa.

    1. Moikka ja kiitos kommentoinnista. Ihan totta, en oolekkaan aikasemmin tullut edes ajatelleeksi, mutta aivan totta että sosiaalisessa mediassa sote-alan palveluita on nykyään tarjolla/esillä! Itselleni tuli heti mieleen muutama nuorisotyön sosionomi, joka on tullut instagramissa vastaan mainostaen nimenomaan työtehtäviään ja haluaan auttaa ja keskustella apua tarvitsevien nuorten kanssa. Somen välityksellä avun hakeminen tuntuu ainakin itselleni todella matalankynnyksen mahdollisuudelta, joten uskoisin tämän olevan loistava keksintö, mutta en tiedä kuinka paljon nuoret todellisuudessa tähän tilanteeseen tarttuvat.

Kommentoi