Onnistu työnhaussa

Valmistumisen jälkeen työelämä odottaa. Työpaikan saaminen aikaisemmasta työkokemuksesta huolimatta ei välttämättä ole läpihuutojuttu. Näillä vinkeillä pääset alkuun unelmatyösi saavuttamisessa.

1. Hienosäädä ansioluettelosi

Monet käyttävät samaa ansioluetteloa hakiessaan eri työpaikkoihin. Voit kuitenkin tehostaa työnhakuasi hienosäätämällä ansioluetteloa vastaamaan hakemaasi työpaikkaa. Voit esimerkiksi avata laajemmin hakemallesi työlle relevanttien työkokemusten sisältöä tai muokata esittelytekstiäsi.

2. Hyödynnä verkostojasi

Uusi työpaikka saattaa olla lähempänä kuin uskotkaan. Kerro kavereille, tutuille, perheenjäsenille ja vaikka some-seuraajille, että etsit töitä. Yrityksen on usein helpompi palkata suositeltu työntekijä. Voit myös pyytää lähipiiriäsi vinkkaamaan avoimista työpaikoista.

3. Huolittele ansioluettelosi ulkoasu

Ansioluettelon siisti ja huoliteltu ulkoasu lisää sen luettavuutta. Käytä riittävän suurta marginaalia ja ryhmittele yhteen kuuluvat kappaleet väliotsikoiden ja marginaalien avulla. Valitse yksi kirjasintyyppi ja käytä värejä hillitysti. Voit lisätä kasvokuvan itsestäsi ansioluetteloosi lisätäksesi lähestyttävyyttä.

4. Kerro rehellisesti itsestäsi

Vastaa työhakemuksessasi työpaikkailmoitukseen. Kerro rehellisesti, miksi juuri sinä olet kiinnostunut kyseisestä työtehtävästä ja yrityksestä. Kerro työhakemuksessasi, mitä olet oppinut aikaisemmissa työtehtävissä, äläkä vain listaa edellisiä työpaikkojasi. Voit kertoa hakemuksessasi myös tulevaisuuden tavoitteitasi työelämässä, ja kuinka hakemasi työ voisi auttaa sinua kasvamaan ammatillisesti.

6. Älä lannistu

Työnhaku on kovaa hommaa ja työpaikan saamiseen voi kulua paljon aikaa. Älä lannistu, vaikka työnhaku ei heti tärppäisi. Muista, että kehityt kokoajan työnhakijana, vaikka hakemasi positio ei osuisikaan sinulle.

Onnea kaikille työnhakuun!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi