Henkilöbrändäys – työelämän hiekkalaatikko

Suomalaisilla on usein ajatus, ettei itseään saa nostaa liikaa esille. Sinua pidetään itsekkäänä, tylynä, huomion kipeänä… Fakta kuitenkin on, ettei nykypäivänä enää kukaan tule hakemaan sinua siihen unelmatyöhön kotoa, ihan kuten ei lapsenakaan kukaan hakenut sinua jatkuvasti kotoa sisältä leikkimään. Piti osoittaa oma kiinnostus kavereiden leikkejä kohtaan, olla aktiivinen ja kiinnostunut muista. Miksei sitten enää työelämässä?

Erotu eduksesi

Nykypäivänä yksittäiseen työtehtävään on helposti satoja hakemuksia. Jokainen lupaa olevansa tavalla tai toisella se paras tekijä juuri tähän työhön. Työnantaja voi kuitenkin tämän väitteen huomata todeksi vasta useiden haastatteluiden, persoonallisuus testien tai jopa koeajan päätteeksi. Hyvällä ja aktiivisella henkilöbrändäyksellä, yksilöllä on parempia mahdollisuus tuoda omat parhaat puolet esiin jo ennen näitä kaikkia prosesseja.

Sosiaalinen media tarjoaa loistavan alustan luoda omaa henkilöbrändiä, jolloin myös muut kuin nykyinen työnantajasi näkevät miten mahtava tyyppi onkaan kyseessä. Linkedin on helpoin paikka varmasti aloittaa oma henkilöbrändäys, sillä alkuun voit vain seurata muiden päivityksiä, reagoida niihin ja kommentoida niitä. Aktiivisuus on kuitenkin loppujen lopuksi avainasemassa. Henkilöbrändäyksellä voit tuoda esille enemmän työminääsi. Mitkä ovat omat arvosi työelämässä, omat vahvuudet työyhteisössä sekä mitkä ovat tavoitteesi jatkossa.

Se voi olla pieniä asioita päivittäin

Omien mahdollisuuksien parantaminen seuraavaa mahdollista työnhakua varten, ei voi siis koskaan aloittaa liian aikaisin. Henkilöbrändäys sosiaalisessa mediassa on myös loistava tapa verkostoitua samanhenkisten ihmisten kanssa työnantajan yrityksessä tai jopa sen ulkopuolelta. Tällä tavoin pääsee varmasti myös vaihtamaan ajatuksia, saat tukea samojen asioiden kanssa kamppailevilta tai jopa miten kehittää omaa ajatusmaailmaansa.

Henkilöbrändäys on siis monia asioita, mutta parhaimmillaan se on itsensä kehittämistä, verkostoitumista sekä omien mahdollisuuksien lisäämistä työuralla. Miksi et siis parantaisi omia mahdollisuuksiasi työmarkkinoilla viikoittain pienillä teoilla.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi