Laurean henkilöstön osaamista kehittämässä – Laurea HR

Tänä syksynä ollaan uuden äärellä, sillä Laurean henkilöstön intranet uudistuu ja se julkaistaan joulukuussa. Useat eri tahot osallistuvat intranetin rakentamiseen, ja myös Laurean opiskelijoista koostuva projektitiimi on saanut tuoda lusikkansa soppaan. Projektitiimimme tavoitteena oli sujuvoittaa Laurean henkilöstön osaamisen kehittämistä luomalla toimiva rakenne koulutuskalenteriin. Tulevaisuuden koulutustarjontaa pohdittiin yhdessä projektin toimeksiantajan Laurean henkilöstöasiantuntija Eriika Riepon kanssa.

Osana kehittämishanketta toteutimme muutamia haastatteluja Laurean esimiehille ja opetushenkilöstölle sekä erillisen kyselytutkimuksen Laureamkon kampustiimeille. Kampustiimit valikoituivat kyselyn vastaajiksi, sillä tiiviin yhteistyön ansiosta he tietävät opiskelijoiden ajankohtaiset ajatukset aiheeseen liittyen. Tulokset olivat yhtenevät koulutusteemojen osalta ja näiden pohjalta saimmekin täydennettyä kalenterin aihealueiden pääkohtia.  

Kyselytutkimuksen lisäksi luomme koulutuskalenterin rakenteesta kuvan henkilöstön intraan. Tiimimme tarkoituksena on visualisoida kuva, joka selkeyttää henkilöstölle koulutuskalenterin aihealueita. Kyseisen kuvan suunnittelun apuna olemme tutustuneet muihin vastaaviin toteutuksiin sekä arvioineet niiden käytettävyyttä monista eri näkökulmista.

Mielessä häämöttää jo pian tuleva projektiseminaari sekä ansaittu joululoma, mutta vielä on tiukka loppurutistus edessä ja siirrymmekin pohtimaan kuvan lopullista ulkoasua jouluisissa tunnelmissa.

Tiimipäivän viettoa pikkujoulujen merkeissä.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi