Isoveli valvoo

Moi!  

Opiskelu Laureassa alkoi elokuussa ja projektit lähtivät käyntiin. Oppimistyylinä meillä suurimmaksi osaksi toimii P2P oppimismalli, mikä on hieman hämmentävä näin lukiopapereiden omaavalle nuorelle. Kuitenkin kaikki alkaneet projektit lähti ihan hyvin käyntiin ja fiilis on hyvä. Tässä projektissa teemme markkinatutkimusta turva-alalla toimivalle yritykselle, Turvaukolle heidän toimeksiannostaan. Projektin tiimi on pieni, mutta tehokas. Meidän projektitiimiin kuuluu Nikke (projektipäällikkö), Iiro (varaprojektipäällikkö), Simo (sihteeri) ja minä, Hanna (viestintä- ja työhyvinvointivastaava) Tiimiläisten lisäksi meidän ohjaajana toimii ihana Pirjo!

Kuva Turvaukkojen asentamasta kamerasta

Kysyin Turvaukkojen Samilta, miksi he valitsivat Laurean liiketalouden opiskelijat toteuttamaan tätä tutkimusta: “Tähän projektiin saatiin vihiä asiakkaan kanssa käydystä keskustelusta ja sitä kautta lähti tieto, että tämmöinen tutkimus olisi mahdollista toteuttaa opiskelijoiden puolesta. Innostuttiin ajatuksesta ja varsinkin näin pienenä yrityksenä lisätutkimukset auttaa meitä suuresti keräämään arvokasta tietoa alan markkinoista. Myös näemme tässä lisäarvoa, että Turvaukon nimi tulee monien uusien ihmisten tietoisuuteen. Jäädään innolla odottamaan minkälaisia tuloksia opiskelijat tästä tutkimuksesta saa.” 

Kyselin myös muilta tiimin jäseniltä vähän fiiliksiä tässä vaiheessa: 

Projektipäällikkö Nikke: “Huikeet fiilikset päästä aloittamaan ensimmäinen projekti päällikön tehtävissä. Iiro ollut vanhempana opiskelijana tärkeässä roolissa avustamassa untuvikkoja opiskelijoita.”  

Varaprojektipäällikkö Iiro: “Viimeinen projekti itselleni käynnissä, joten innolla lähtenyt perehtymään ja tutustumaan uuteen toimialaan. Tiimissä on mukana juuri aloittaneita opiskelijoita, joten mukava myös päästä auttamaan oman kokemuksen perusteella.” 

Sihteeri Simo: “Paljon uutta juttuu, mut saa pikkuhiljaa otteen kaikesta ja rupee sujumaan.” 

Työ- ja viestintävastaava Hanna: “Jännittäväähän tämä on, kun on aivan uusi oppimistekniikka käytössä. Perusjuttuja opettelen vielä, mutta kyllä tässä pikkuhiljaa rupee pysymään kärryilläkin. Projekti vaikuttaa kivalta ja kiinnostavalta!” 

Tässä blogissa kerron yksityiskohtaisemmin meidän projektista, jossa aiheena on turva-alan jälleenmyynnin kehittäminen. Projektimme tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa markkinatutkimus, jonka pohjalta Turvaukko voi kehittää omaa liiketoimintaansa, esimerkiksi jälleenmyyntiä. Aihe on tosi kiinnostava ja projekti on lähtenyt hyvin käyntiin. Tutkimuksen kohderyhmänä ovat turva-alan tuotteita myyvät potentiaaliset jälleenmyyjät. Tutkimus toteutetaan sekä sähköisesti että haastatellen.  

Oikein mukavaa syksyn alkua! 

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi