Korkeakoulumarkkinointi II asteen oppilaille Hyvinkää-Lohja-Porvoo alueilla

Olemme tammikuussa aloittaneita liiketalouden opiskelijoita, ja olemme mukana Laurean korkeakoulumarkkinoinnin projektissa. Projektin aikana olemme järjestäneet infotilaisuuksia toisen asteen opiskelijoille, sekä 15. maaliskuuta olleen Alumnien uratarinat -tapahtuman. Näiden tapahtumien lisäksi olemme luoneet kaksi erilaista kyselylomaketta, joilla keräämme hyödyllistä tietoa toimeksiantajallemme. Vastaavia projekteja on järjestetty myös aiempina vuosina.

Loppuraportin kirjoittaminen sujuu parhaiten auringon lämmittämällä parvekkeella.

Projektitiimin mietteitä keväästä

Katri, projektipäällikkö

Projektin tehtävät alkoivat nopeasti ja aluksi tuntui, että hommaa on todella paljon. Kaikki kuitenkin helpottui huomattavasti, kun vauhtiin pääsi mukaan ja tottui projektin vaihtuviin aikatauluihin. Olemme päässeet myös opettelemaan projektin kulun lisäksi etätapahtumien järjestämistä. Etätapahtumien lisäksi olemme tehneet kaksi erilaista kyselylomaketta ja harjoitelleet näiden analysoimista. Ensimmäisellä kyselylomakkeella tehtiin tutkimusta nuorten somen käytöstä ja toisella kerättiin palautetta tiimin järjestämästä Alumnien uratarinat -tapahtumasta. Projektissa on myös päässyt kehittämään paljon verbaalisia sekä nonverbaalisia viestimisen taitoja.

Projektin alkaessa en suunnitellut heti lähteväni projektipäälliköksi, mutta kun muita halukkaita ei ilmennyt, päätin ottaa haasteen vastaan. Projektipäällikkönä työskentely näin toiminnallisessa projektissa osoittautuikin erittäin opettavaiseksi. Aluksi tiimin pieneneminen kauhistutti, mutta turhaan. Olen pitänyt työskentelyä mukavan tehokkaana ja selkeänä. Myös tehtävien delegointi on onnistunut paremmin. Tapaamisten ja tapahtumien aikatauluttaminen on ollut helpompaa, kun huomioon otettavia menoja on ollut ryhmässä vähemmän. Kaiken kaikkiaan projekti on antanut paljon ja kaikesta on oppinut jotain uutta. 

Aulis, varaprojektipäällikkö 

Projekti lähti todella vauhdikkaasti liikkeelle. Ensimmäiset esitykset olivat heti helmikuun alussa jo kaksi viikkoa briiffin jälkeen, ja uutta asiaa oli paljon. Tämä alkuvaihe olikin meille juuri aloittaneille opiskelijoille erittäin haastava ja tuntui minusta välillä hieman kaoottiselta, mutta sain siitä hyvän alkusysäyksen opintoihini ja tämän projektin myöhempiin vaiheisiin. Suurin osa työstä on nyt takana päin, ja viime viikot ovatkin olleet melko leppoisia.

Mielekäs ja sujuva esitys vaatii huomattavasti enemmän huolellista suunnittelua ja aikataulutusta kuin alkuun luulin. Etätapahtuman järjestämiseen liittyviä hyviä käytäntöjä oppii parhaiten tekemällä, ja projekti on tätä varten ollut loistava. Olen oppinut kirjoittamaan ja viestittämään paljon tehokkaammin, ja pienellä porukalla työskenteleminen on ollut erittäin mukavaa ja sujuvaa.

Vesa, sihteeri

Projektissamme ovat kaikki uusia opiskelijoita. Siitä huolimatta olemme saaneet projektin käyntiin ja tehtävät tehtyä hyvin. Meitä on nyt enää jäljellä kolme henkilöä tekemässä projektia, mutta mielestäni työskentelymme projektissa on tästä huolimatta vain parantunut. Voi olla, että pienemmällä porukalla on helpompi jakaa työt, ja kaikki on ajan tasalla siitä, missä mennään.

Tiimitapaamisemme oli lukukauden alussa kampuksella, mutta koronan takia siirryimme etätapaamisiin. Mielestäni projektitiimin kannalta oli hyvä, että alussa oli paikan päällä tapaamiset, koska opimme tuntemaan toisemme, mikä helpottaa tiimissä työskentelyä. Jos koko projekti olisi ollut etänä, en usko että tulisimme niin hyvin toimeen kuin tulemme nyt.

Koulutapaamisemme ovat olleet mielestäni onnistuneita. Olemme saaneet niistä positiivista palautetta niin opiskelijoilta kuin koulujen opoilta. Muutama oppilaitos pyysi meitä myös nauhoittamaan heille pidetyn esityksen jaettavaksi, ja kiitosta on tullut joustavuudesta. Alumnien uratarinat -tapahtuma meni myös osaltamme hyvin.

Tiimin yhteisiä mietteitä

Olemme oppineet projektin aikana etätapahtumien suunnittelua, toteutusta, jälkiarviointia ja -markkinointia. Samalla meille on tullut tutuksi Laurean projektioppimismalli, tiimityötaidot ja itsenäinen opiskelu. Olemme kaikki oppineet työskentelemään tiiviisti ja tehokkaasti yhdessä sekä itsenäisesti. Parasta on, että haasteista huolimatta olemme saaneet projektin hyvillä mielin toteutettua, ja enää on jäljellä tulosten esittely toimeksiantajalle sekä projektiseminaari.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi