Lean team intensiiviviikko

Kahdeksan kuukautta. Näin paljon yhteistä aikaa on takana Lean Teamilla, ja nyt se on ohi. Viime viikolla kävimme läpi projektin viimeisen vaiheen: intensiivi-viikon uusille opiskelijoille. Samalla jännittävä, osittain myös haikea viikko tarjosi huipennuksen mitä varten työskentelimme läpi kesän. No miten se viikko sitten meni? Lyhyehkönä vastauksena; Mainiosti.

Aloitimme intensiiviviikon suunnittelun jo viime keväänä, ja kunnolla työskentelyn heti kevään projektiseminaarin jälkeen. Aluksi haaste koko intensiivi-viikon järjestämiseen tuntui miltei järjettömältä, mutta pienien onnistumisien ja upean ryhmän myötä ymmärsi että tämä onkin ihan realistista. Aluksi suunnittelimme lukujärjestystä, otimme yhteyttä tarvittaviin henkilöihin, rakensimme järkevää aikataulutusta ja varauduimme sekä lähi- että etä-työskentelyyn. Nykyinen pandemian aika mutkisti tilavarauksia ja toteutusta. Tuleeko koko viikko etäksi? Miten saamme järjestettyä oppilaille mahdollisimman turvallisen viikon? Miksi minä sain Leipätestistä “olet ruisleipä”? Nämä kysymykset mietityttivät Lean Teamia läpi kesän. Loppujen lopuksi saimme onnistuneesti suunniteltua koko viikon, mutta siihen ei suunnittelu ja työ vielä loppunut. Vielä päivä ennen hommien alkamista tehtiin monta monituista tuntia työtä, muokkauksia ja uudelleensuunnittelua. Lean team väänsi vielä intensiiviviikonkin aikana suomalaisella sisulla käsikirjoituksia, aikataulutuksia ja tehtävienantoja muutoksien vuoksi.

Puhun varmasti kaikkien ryhmäläisteni puolesta kun sanon että kyllä se vähän jännitti kun uudet oppilaat saapuivat sisään. Kuitenkin kun saimme homman käyntiin, oma jännitys katosi. Tekniikan kanssa tuli pieniä vastoinkäymisiä, mutta olimme jo saaneet sen verran rennon ilmapiirin että ne hoituivat naurahtamalla pois ilman paniikkia. Viikko pysyi suunnitelmissa aina torstaihin asti, kun jouduimme siirtymään etään. Näin jälkikäteen näen sen jotenkin koomisena, että mietimme läpi kesän tuleeko viikko nyt olemaan lähi vai etä, ja lopulta saimme molemmat. Onneksi olimme varautuneet tähän, ja siirtyminen onnistui ilman isompia ongelmia.

Näin loppuun haluan kiittää projektiryhmääni uskomattoman hyvästä suorituksesta. Työmäärä oli suuri ja aika yhdessä oli pitkä, ja nyt se on tullut tiensä päähän. Nyt on aika kääntää katse kohti tulevia projekteja, ja toivottaa onnea seuraavalle Lean Teamille!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi