Matkailu- ja majoituspalveluiden parantaminen

Heippa ja aurinkoista kevään alkua kaikille! Olen Tea, juuri opintoni aloittanut liiketalouden opiskelija Hyvinkään kampukselta ja toimin projektissamme somevastaavana. Projektimme aiheena on majoitus- ja matkailuyrityksen toiminnan laajentumissuunnitelma. Yhteistyökumppaninamme on Luontotalo Falco Oy ja yhteistyöhenkilönämme toimii yrityksen perustajajäsen Hannele Vepsäläinen. Hannele omistaa Villa Falco nimisen tilan saunakokonaisuuksineen Nuuksion kansallispuistossa Espoossa.

Villa Falcon -logo

Teemme projektissa Hannelelle liiketoimintasuunnitelman ja mahdollisia rahoituslaskelmia. Hannele toivoi, että teemme myös somemarkkinointisuunnitelman ja mahdollisesti sisältöä sosiaalisiin medioihin. Tiimimme pyrkii myös jalostamaan nettisivuja, jotka on jo tehty aluilleen. Nettisivut helpottaisivat markkinointia ja asiakkaiden tiedonsaantia. 

Tiimimme ohjaajana toimii Teppo Leppälahti.  

Tiimi: 

Elviira Rahkonen, projektipäällikkö 

Tiina Lampinen, sihteeri 

Aulis Pöyhönen, aktiivinen tiimin jäsen 

Tea Tilli, somevastaava 

Vili Pohjola, varaprojektipäällikkö 

Ville Salonen, varasihteeri 

Tiimimme yhteishenki on todella hyvä, ja kaikki tulevat hienosti toimeen toistensa kanssa. Kokouksissa pystytään pitämään reippaan työotteen ohella myös rentoa ilmapiiriä. Tiimiläiset ovat tehokkaita ja tukevat toisiaan kunnolla. Uskon, että saamme aikaan vaikka mitä projektin aikana. Suurin osa tiimiläisistä on vanhempia opiskelijoita, ja he ovat auttaneet hienosti myös meitä uusia opiskelijoita.

Hannelen ottama kuva saunakokonaisuudesta.

Tiimin fiilikset: 

Elviira:  

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun toimin projektipäällikkönä projektissa ja tähän mennessä projektipäällikön hommat ovat vaikuttaneet hyvällä tavalla haastavilta. Projektitiimin jäsenet ovat osoittautuneet aktiivisiksi ja meillä tuntuu olevan hyvä porukka kasassa! Yhteistyökumppanimme toivoi liiketoimintasuunnitelman tekoa, joka on meille kaikille uusi asia. Innolla odotan, että pääsemme tiimin kanssa kunnolla hommiin ja tuottamaan ideoistamme materiaalia yhteistyökumppanille. Positiivisin mielin kohti kevättä uusien haasteiden parissa.” 

Tiina: 

”Koko projekti vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Tässä projektissa pääsen todella laajentamaan osaamistani, sillä kaikki vaiheet liiketoimintasuunnitelman laatimisessa ovat itselleni uusia ja tuntemattomia. Odotan innolla, että pääsemme tietoperustojen ja faktatiedon avulla konkreettisesti kehittämään yhteistyökumppanimme kanssa hänen liiketoimintaansa. Matkailuala on aina kiinnostanut minua ja nyt pääsen kurkistamaan alan ”verhojen taakse”.” 

Aulis: 

”Hannele vaikutti todella ystävälliseltä. Hän suhtautuu mielestäni projektiin ja tiimiläisiin kunnioittavasti ja asiallisesti, kun ottaa huomioon, että kyseessä on kuitenkin opiskelijaprojekti. Tiimiläiset vaikuttavat olevan aidosti kiinnostuneita projektista. Minulla on aiemmista etäpalavereista lähinnä huonoja kokemuksia, mutta tässä projektissa ne ovat olleet todella onnistuneita. Itse olisin tosin toivonut näin päiväopiskelijana, että tiimitapaamisia olisi myös paikan päällä, koska tähän mennessä kaikki on ollut etänä. Koronan puitteissa tässä toki mennään, eikä tällainen välttämättä aina onnistu.” 

Vili: 

”Positiivinen fiilis tiimistä ja yhteistyökumppanista! Mielenkiintoinen projekti, jossa pääsee tutustumaan moneen eri osa-alueeseen. Uskon, että antaa erittäin hyvät lähtökohdat esimerkiksi oman yrityksen perustamiseen.” 

Ville: 

”Projekti on lähtenyt hyvin käyntiin. Tiimikaverit ovat olleet mukavia. Odotan tulevia haasteita projektin suhteen.” 

Tea: 

”Omasta mielestäni projektityöskentely on ollut mukavaa. Aloitin tammikuussa 2021 opinnot ja tähän asti ala on tuntunut oikealta. Projektityöskentely sopii itselleni, sillä parhaiten opin tekemällä. Samalla saa tutustua uusiin ihmisiin ja saa paljon uusia kokemuksia. Ilmapiiri projektityöskentelyn parissa on rento ja palavereihin on aina kiva mennä. Omat odotukseni ovat korkealla – haluan nähdä lopputuloksen ja tiimin onnistuvan. Mielenkiinnolla odotan mitä saamme aikaiseksi ja mitä yhteistyökumppanimme Hannele tulee pitämään aikaansaannoksistamme.” 

Tea Tilli, somevastaava 

Laurea Hyvinkää, liiketalous 

 

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi