Laureassa opiskellaan taloushallinnon tehtäviä projekteissa

8.12.2022

LAUREASSA OPISKELLAAN TALOUSHALLINNON TEHTÄVIÄ PROJEKTEISSA

HYÖDYNNÄ LAUREAN OPISKELIJOITA KIRJANPITOSI KANSSA

Laurea tarjoaa pienille yhdistyksille ja-yrityksille edullista kirjanpidon hoitamista opiskelijoiden suorittamana. Nämä yritykset ja yhdistykset siis mahdollistavat opiskelijoille havainnollistavan tavan oppia laskentatoimea. Opiskelijat oppivat laskentatoimen kurssilla tekemään kirjanpitoa konkreettisesti oikeiden yritysten kautta, joka on mielenkiintoista vaihtelua luennoilla oppimiseen. 

Opiskelijat käyttävät Simplebooks järjestelmää, jonka avulla voi hoitaa laskutusta, reskontraa, juoksevaa kirjanpitoa, tilinpäätöksiä ja veroilmoituksia. Tällä hetkellä Simplebooks ei tarjoa maksuliikenteen hoitamista.

Tänä syksynä yhtenä toimeksiantajanamme toimi Hyvinkäällä toimiva urheiluseura Hyvinkää Falcons Ry. Hyvinkää Falcons on vuonna 1980 perustettu Hyvinkääläinen amerikkalaisen jalkapallon erikoisseura. Haastattelin toimeksiantajamme Falconsin puheenjohtajaa Vesa Jokista koskien Laurean ja Falconsin välistä yhteistyötä. 

Yhteistyö oli alkanut jo edellisen puheenjohtajan aikana. Jokinen on jatkanut yhteistyötä Laurean kanssa koska hän on ollut erittäin tyytyväinen opiskelijoiden työnjälkeen ja painotti, että kaikki sovitut työt on hoidettu vaaditulla tasolla aikataulun mukaisesti. 

Yritin myös kysyä Jokiselta kehitysehdotuksia nykyiseen konseptiin tai yhteistyöhön Laurean kanssa, Jokinen ei kehitettävää keksinyt mutta parasta hänen mielestään on ollut joustavuus puolin ja toisin. Jokinen on myös ehtinyt suositella Laurean kirjanpitoa muille yhdistyksille, koska ongelmia ei ole ollut ja toimeksiannon tehtävät on hoidettu vaaditulla tasolla kiitettävästi.

Kirjoittaja: Ines Hakasaari, viestintävastaava. Laskentatoimen projekti, Laurea. 

Haastateltu urheiluseura Hyvinkää Falcons Ry puheenjohtajaa Vesa Jokista sähköpostissa lokakuun ja marraskuun 2022 aikana.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi