Käynti koulukodissa projektin yhteydessä

Talvi alkaa vaihtua kevääksi ja projektimme etenee myös samaa tahtia talven lumien sulamisen kanssa eli kovaa vauhtia kohti loppuhuipennusta. Olemme projektitiimin kanssa tehneet sosiaaliseen mediaan sisältöä valtion koulukodeille, toimeksiantajamme tavoitteena on saada lisää uusia työntekijöitä työyhteisöönsä eri toimipisteisiinsä, jotka sijaitsevat eri puolella Suomea.

Kävimme tutustumassa Vihdissä kuuden hengen projektitiimin kanssa Vuorelan koulukotiyksikköön maaliskuussa 2023, ja kokemus oli mahtava. Maisemat, luonto sekä paikan sijainti hiidenveden rannalla ei jätä ketään kylmäksi, vaikka olikin talvinen pakkaspäivä tutustumispäivänä. Koulukodin alue koostuu useammalla eri vuosikymmenellä rakennetuista kiinteistöitä, joista vanhimmat on rakennettu jo yli sata vuotta sitten.

Koulukoti sijaitsee järven rannalla Vihdissä

Käynnistimme vierailun koulukotiin osallistumalla infotilaisuuteen, jonka johtaja piti Valtion koulukoteja ja niiden toimintaa koskien. Tämän jälkeen oli aika siirtyä lounaalle, joka oli järjestetty yksikön koulurakennuksessa. Koulukotien ruokala valmistaa tarjottavan ruoan itse alusta loppuun, pyrkien välttämään eineksiä. Niitä käytetään ainoastaan äärimmäisen pakon edessä. Tämä laatuero oli havaittavissa heti maistettuamme tarjottua ateriaa.

Lounaan jälkeen menimme tutustumaan eri osastoille, joka oli myös päivän viimeinen vierailukohde alueella ja samalla haastattelemaan nykyisiä työntekijöitä kampanjaamme varten. Saimme työntekijöiltä paljon tietoa siitä miksi sosionomin tai sairaanhoitajan kannattaisi valita uudeksi työpaikakseen Valtion koulukodit ja pystymme myös hyödyntämään tätä tietoa suunnitellessamme kampanjassa.

Koulukodin koulurakennus

Mikäli haluttaisiin projekti kiteyttää pieneen loppulauseeseen niin valmistuva sosionomi tai sairaanhoitaja kannattaa pitää mielessä vaihtoehtona hakeutua töihin Valtion koulukodeille. Avoimen hakemuksen löydät osoitteesta www.valtionkoulukodit.fi

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi