Palvelumuotoilutyöpaja Riihimäen lukiolaisille

Tutor- ja TET-mallin kehittämisen projektissa pääsimme kiireisen ja työntäyteisen alkukevään jälkeen järjestämään palvelumuotoilutyöpajan Riihimäen lukion ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoille 22.3.2023. Työpajaan osallistui noin 45 lukiolaista, joista 30 oli ensimmäisen vuoden ja 15 toisen vuoden opiskelijoita. Työpajaan osallistui kerralla 15 opiskelijaa, jotka jaettiin kolmeen pienempään ryhmään suorittamaan rasteja.


Palvelumuotoilutyöpajan tarkoituksena oli syventää meidän asiakasymmärrystä projektimme edistämiseksi sekä löytää keinoja, joiden avulla kehittää Riihimäen lukion TET-kokonaisuutta. Työpajassa oli kolme kierrettävää rastia, joiden avulla pyrimme motivoimaan ja rohkaisemaan lukiolaisia löytämään itseä kiinnostava TET-paikka, ja sen myötä herättää ajatuksia jatko-opintosuunnitelmista. Työpajan rasteina toimivat juomapong, työnhakusähköpostin kirjoittaminen sekä persoonallisuustesti.

Juomapongissa lukiolaiset pääsivät leikkihenkisesti pelin kautta osallistumaan yhteiseen tekemiseen ja samalla vastaamaan TET-aiheisiin kysymyksiin ja keskustelemaan aiheesta. Tältä rastilta oli myös mahdollisuus voittaa yllätyspalkintoja, joita muutamat onnekkaat voittivatkin. Tämä rasti oli mukava ja rento jäänrikkoja.

Työnhakusähköpostin kirjoittamisen rastilla opiskelijat pääsivät ensimmäiseksi osallistumaan Kahoot-tietovisaan, jossa kysyttiin kysymyksiä liittyen sisältöön, jota työnhakusähköpostiin kannattaa ja ei kannata sisällyttää. Tämän jälkeen rastilla harjoiteltiin kirjoittamaan asiallinen sähköposti tietovisan pohjalta.

Persoonallisuustesti-rastilla opiskelijat tekivät 16Personalities-testin, jonka jälkeen keskusteltiin yhdessä saaduista tuloksista, muun muassa vahvuuksista sekä ammattialoista. Keskustelua käytiin jatko-opintosuunnitelmista, urasuunnitelmista sekä vanhoista TET-paikosta sekä siitä, tuntuiko persoonallisuustestin tulos omalta.

Palvelumuotoilutyöpajan päätteeksi opiskelijat pääsivät antamaan palautetta työpajaan ja TET-harjoitteluun liittyen sekä samalla halutessaan osallistumaan Kotipizzan lahjakorttien arvontaan. Palautteen perusteella työpaja oli menestys ja monet kokivat sisällöt hyödylliseksi. Työpaja sai opiskelijoita pohtimaan jatko-opintojaan enemmän ja se tarjosi myös uusia ideoita sekä vinkkejä TET-harjoitteluihin, ja muutenkin työnhakuun. Palvelumuotoilutyöpajan materiaalit tulevat Riihimäen lukion käyttöön, jotta lukiolla pystytään järjestämään samanlaisia työpajoja myös tulevaisuudessa. 

Tutor- ja TET-mallin kehittämisen projektia tehdään yhteistyössä YLY-hankkeen, YES Ry:n ja Riihimäen lukion kanssa.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi