Syksyn projektissa loppu häämöttää! 

Kuva: Pixabay

Aloitin tänä syksynä liiketoiminnan opinnot Laureassa projektijohtamisen puolella. Syksy on mennyt todella nopeasti ja pää on ihan pyörällä kaikista uusista asioista.  

Aloitettiin syyslukukausi markkinoinnin projektilla, jossa meitä on viisi henkinen projektitiimi. Toimeksiantajana meillä on Karotek Oy, joka toimittaa ruostumattomasta teräksestä valmistettavia tuotteita teollisuuden eri tarpeisiin.  

Saimme tehtäväksi tehdä Karotekille asiakastyytyväisyyskyselyn ja koostaa tuloksista raportti. Tavoitteena on saada selville kyselyn avulla, miten Karotek voisi palvella asiakkaitaan entistä paremmin.  

Ensimmäisessä asiakastapaamisessa kuulimme, mitä asioita Karotek haluaa, että kyselyssä kysyttäisiin. Puhuimme tässä vaiheessa myös jo alustavasti aikataulusta, jota avasimme tarkemmin sitten vielä projektisuunnitelmassa, joka olikin seuraava ja samalla ensimmäinen kunnon työvaihe projektissa. 

Projektisuunnitelmaan kirjattiin kaikki asiat mitä tulemme tekemään ja milloin. Paitsi, että se esiteltiin asiakkaalle niin sanotusti lupauksena siitä, mitä tulemme tekemään heille, oli se myös meille tiimille suunnitelma minkä mukaan edetään. Se auttoi hahmottamaan projektin kokonaisuutta ja sitä, minkä verran meillä on aikaa ja minkä verran sitä varaamme mihinkin työvaiheeseen. 

Kun asiakas oli hyväksynyt projektisuunnitelman, niin oli aika aloittaa itse asiakastyytyväisyyskyselyn toteutuksen suunnittelu. Ensimmäiseksi aloitimme asiakastyytyväisyyskyselyyn tulevien kysymysten ja niiden vastausvaihtoehtojen miettimisellä. Piti miettiä esimerkiksi sitä, että millä vastaustyypillä saadaan parhaimmat ja helpoiten analysoitavat tulokset. Kysely meillä oli käynnissä viikon ja sen jälkeen analysoimme tuloksia sekä koostimme niistä raportin.

Nyt olemme siis projektissa jo lopussa ja viimeinen vaihe projektissamme on loppuraportin esittely Karotekille. 

Projektityöskentely opiskelumuotona on itselle ollut aivan uutta, mutta olen tykännyt todella paljon. Parasta on päästä tekemään töitä tiimin kanssa, jonka kanssa jakaa erilaiset kokemukset sekä vahvuudet. Onneksi ei tarvitse mitään tehdä yksin, vaan tiimi ja ohjaaja auttaa ja on tukena läpi projektin. 

Teksti: Matilda Nylund 

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi