Yhteistyön merkitys P2P projekteissa

Projektin polku voi olla pitkä ja kivinen

Projektit alkavat olla valmiita, ja loppusuora häämöttää samalla kun lukukausi päättyy. Projektin alussa uudet ystävät ja työtoverit voivat yllättää, ja siinä vaiheessa monelle voi tulla haasteita siitä, miten tullaan yhdessä toimeen. Työelämässä ja todellisuudessa se on sama asia kuin opiskelijaprojekteissa – harvoin voimme itse valita työkavereitamme. Vaikka mitä korkeammassa asemassa olet työyhteisössä, todennäköisemmin silloin pääset valitsemaan kenen kanssa teet töitä.

Oletko sooloilija ?

Yhteistyön kannalta, jos mietitään opiskelijaprojekteja, tässäkin korostuu se, että kaikkien kanssa on tultava toimeen, vaikka ei kaikista pidäkään. Tämä voi näkyä projektin aikana mahdollisina ongelmina tai jopa kriisinä, jolloin projekti saattaa mennä umpisolmuun. Tässä kohtaa yhteistyön merkitys korostuu, ja se, miten sitä hyödynnetään, ratkaisee mahdollisen ongelman ratkaisun.

Vai tiimipelaaja ?

Yhteistyötä kannattaa mahdollisesti miettiä avoimen ja keskustelevan näkökulman kautta, jotta siitä saadaan paras hyöty, oli kyseessä projektin läpivienti tai kriisitilanne projektin aikana. Jokainen pystyy itse päättämään, miten toimii yhteistyössä ja haluaako siitä suurimman mahdollisen hyödyn tai voimavaran projektin osalta. Käytännössä jokaisen yksilön omat ratkaisut mahdollistavat sen, onko yhteistyö kunnossa vai ei. Kannattaa lähteä avoimin mielin ja ajatuksin eteenpäin, sillä positiivisuus kantaa pitkälle.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi