Vauhdikas projektikevät etenee Laureassa

Laurean loistava yhteistyö avainkumppaneiden, sekä muiden yritysten kanssa toi meidän projektitiimimme uuden eteen. Tammikuun 2024 puolenvälin tietämillä tapasimme ensimmäisen kerran 8-henkisen projektiryhmämme kanssa. Vaikka monet meistä olivatkin jo kokeneempia työelämän puolella, oli meille kaikille projektin toteutus ammattikorkeakoulussa uutta.

Mistä projekti sai alkunsa?

Ensimmäisen tapaamisen yhteydessä pääsimme tutustumaan projektiryhmän kesken sekä tapaamaan projektin toimeksiantajan. Projektimme tavoitteeksi määräytyi toimeksiantajalle markkinointisuunnitelman luominen, sekä työnantajamielikuvan kohottaminen. Tästä pääsimmekin reippaasti tositoimiin jo muutaman ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen. Suuri kiitos projektin reippaasta etenemisestä heti ensi askelista lähtien kuuluu projektipäälliköille ja tietysti koko tiimille.

Millaista markkinointisuunnitelman teko on?

Tämä kysymys pyöri heti ensimmäisenä mielessäni, kun toimeksiannon markkinointisuunnitelman tekoon saimme. Ensimmäisen kuukauden ajan tuntui, että kaikki on todella uutta ja erikoista, mutta nopeasti rytmiin tottui ja asiat alkoivat tuntumaan helpommalta. Markkinointisuunnitelman luominen toi itselleni paljon uusia näkökulmia työelämään sekä varmasti auttaa minua opinnoissa eteenpäin. Opin paljon uutta niin käytännön kuin termienkin kannalta.

Projektityöskentelyn plussat ja miinukset

Projektityöskentely oli minulle aivan uutta vielä tammikuussa. Nyt huhtikuun lopun lähellä projektin lopun tiimoilla voi huokaista, kun raskas projektikevät on pian takanapäin. Ennenkaikkea projekti opetti minulle paljon uutta. Opin projektilta uusia ryhmätyötaitoja, sekä minusta on kuoriutunut projektin edetessä paljon rohkeampi versio itsestäni. Opin projektilta myöskin kommunikaatiotaitoja sekä paljon uutta tietoa!

Toteutimme projektin etäprojektina, jonka koin itselle olevan paras vaihtoehto. Haasteita itselleni tuotti ajankäyttö, varsinkin projektin ensimmäisinä kuukausina. Opiskelun, työnteon ja ammattiurheilun yhdistäminen ei ollut helpoin palapeli, kun halusi vielä pitää huolen omasta sosiaalisesta elämästä sekä jaksamisesta. Kevät oli raskas, mutta kilpailukauden loputtua aikaakin projektille löytyi enemmän.

Yhtä kokemusta rikkaampana voin suositella projektiopiskelua kaikille, vaikka kevät olikin raskas mutta sitäkin opettavaisempi!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi