Klara vappen?

Vappua ei ole suinkaan peruttu , mutta tänä vuonna juhlinnasta on vain tulossa erilainen kuin aiemmin, nimittäin virtuaalinen.

Olen yksi niistä onnekkaista, joilla ainakin vielä tällä hetkellä on työpaikka ja vaikka yleensä on harmittanut mennä töihin vappuna, niin tänä vuonna ei haitannut sitten yhtään, toki jäi JVG keikka näkemättä, mutta sen pystyy katsomaan youtubesta onneksi jälkeenpäin, koska keikka alunperinkin tehdään vain virtuaalisesti. Keikalla ei tarvitse tyytyä vain katsomaan, vaan yleisöä kannustetaan reagoimaan elein, suosionosoituksin tai emojein, jotka välittyvät studiossa esiintyville artisteille reaaliajassa.

Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=d8aFzXEq3X8

Ohjelma:

17.45 – 18.00 Havis Amandan lakitus, Taideyliopiston ylioppilaskunta 18.00 – 18.05 Helsingin pormestarin vapputervehdys 18.05 – 19.00 Vapun tunnelmia 19.00 – 20.00 JVG, Ikuinen vappu -livekonsertti

Ja kaikki tämä kuvataan upeassa virtuaalisessa Helsingissä! Keskiössä on nyt etäjuhlinta, sillä yleisötapahtumat ja kokoontumiset on peruttu koronavirusepidemian vuoksi.

Vappu herkkuja toimitettiin kotiovelle ja niitä pystyi hakemaan myös ravintolan edestä! Tästä linkistä pääsee tutustumaan muutamaan paikkaan, jotka tarjosivat tätä palvelua. Linkki ruokiin: https://www.myhelsinki.fi/fi/n%C3%A4e-ja-koe/kaikkien-aikojen-et%C3%A4vappu/vappuherkut-kotiin

Iltalehdessä oli myös hyvä artikkeli missä kerrottiin Parvekevappu 2020 tapahtuma. Tapahtumaan on ilmoittautunut kirjoitushetkellä osallistuvansa yli 4000 ihmistä ja yli 13 000 on kertonut olevansa kiinnostunut tapahtumasta. Kristian Tervo ja Lauri Skön kertovat, että tapahtuman ideana on tuoda ihmisiä yhteen poikkeuksellisessa tilanteessa.

 Tilanne on poikkeuksellinen kaikille ja monella on varmasti suuri huoli omasta pärjäämisestä, sillä moni saattaa olla yksi nyt, kun ei saa liikkua. Yksinäisyys on todella paha juttu. Jos ihmiset ovat tunteneet olonsa jo aiemmin yksinäiseksi, on se korostunut varmasti koronan myötä. Ajatuksena olikin yksinkertaisuudessaan levittää mukavaa vappumieltä, Tervo sanoo.

Linkki artikkeliin: https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/ec215095-2dbc-44e9-8552-f2d61a8a5b11

Loppujen lopuksi vappu 2020 tuntui menevän paljon paremmin kuin mitä olisi odottanut, suurin osa ihmisistä pysytteli sisällä ja bileitä oli virtualisesti joka puolella. Monet tutut opiskelija ystävät bilettivät haalarit ja hatut päässä skypessa, zoomissa, teamssissa ja vaikka missä. Kaikkia tietenkin harmittaa, mutta eikö tärkeintä tällä hetkellä meidän kaikkien terveys ja hyvinvointi? Ensi vappu ollaan kaikki ulkona 100% varmasti!

Hauskaa vappua!

-Marakin

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

2 ajatusta aiheesta “Klara vappen?”

  1. Oli mukavaa, kun vapuksi järjestettiin erilaista ohjelmaa digitaalisessa muodossa! Ennen coronaa meidän piti päiväkodin kanssa retkeillä museoon ja se tietenkin peruuntui. Menimmekin sitten virtuaalimuseoon vapun kunniaksi. Tällaisia pitäisi kehittää lisää!
    Tänä vuonna erilainen vappu, ehkä ensi vuonna sitten perinteinen?

Kommentoi