Lapsi lainassa

Jäähyväiset lasuille

On tullut aika kiittää blogimme lukijoita ja myös niitä, jotka eivät ole lukeneet. On tullut aika kiittää koko universumia, koska jälleen on yksi etappi saavutettu elinaikaisen oppimisen raiteilla- bloggaus. Johan oli kokemus, mukava sellainen. Että sikäli sama, lukiko tätä joku vai ei. Haha. Olemme sivunneet nuorten osallisuutta, hetkessä elämistä, isien oikeuksia, lastensuojeluyksikön arkea, lastensuojelun haasteita […]

Jäähyväiset lasuille Read More »

Vahvistaako soteuudistus nuorten ääntä?

Sisältää jälleen kerran kyynistä sarkasmia ja ripauksen epäilevää Tuomasta. Soteuudistusta taikinoidessa monelta suunnalta kuuluu, kuinka uudistus takaa palveluiden yhdenvertaisen saatavuuden. Laatukin siinä paranee. Tämä taataan niputtamalla kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut maakunnallisten hyvinvointialueiden alle. (Sote-uudistus 2021.) Kuulostaa näppärältä. Pitkien välimatkojen Suomessa täällä maaseudulla palvelut on koottu isoimpiin kaupunkeihin jo liki 20 vuotta. Ei se kovin

Vahvistaako soteuudistus nuorten ääntä? Read More »

Elä tässä hetkessä

Moni ihminen ei osaa elää tässä hetkessä nauttien pienistä asioista, joita on ympärillä. Me usein vaan elämme menneisyydessä tai mietimme murehtien huomista, huomaamatta ihania hetkiä siinä hetkessä. Hetki, jolloin lapsi voi sanoa vanhemmalleen kuinka ikävä oli koko päiväkotiajan vanhempaa tai kuinka hakee pikaisen halauksen, eikä vanhempi vastaa siihen. 

Elä tässä hetkessä Read More »

Iseille oikeuksia!

A.L kirjoittelemassa. Hieman siitä virallisesta lastensuojelusta poiketen päätin kirjoittaa aiheesta, josta on viimeaikoina kuullut todella paljon ja kyseisten tilanteiden johtavan lastensuojelun asiakkuuteen. Aiheena on isät ja heille kuuluvat oikeudet. Isät ovat lapsille niitä supersankareita, jotka korjaavat pyörän, kun se on rikki tai nostaa pihan kukkaruukun pois jalkapallo pelien tieltä ja lennättävät lasta niin kuin lentokonetta.

Iseille oikeuksia! Read More »

Lastenkoti elämää… ja arkea

Kello 8:00 alkaa tavallisesti aamuvuoro. Vuoro alkaa raportilla ja sen jälkeen aletaan herättelemään nuoria aamupalalle. Osa herää omatoimisesti ja osalla herääminen on omanlaisensa projekti. Aamupalan jälkeen annetaan lääkkeet, jos niitä nuorella on ja sen jälkeen katsotaan, että nuori lähtee yksikössä sijaitsevaan kouluryhmään tai ammattiopistoon. Ammattiopistolle muutaman kilometrin päähän osa kulkee kävellen, bussilla tai tarvittaessa tuetaan

Lastenkoti elämää… ja arkea Read More »

Lastensuojelutyön ongel…haasteita

Lasten kiireellisten sijoitusten tarve on kasvanut lähes joka kunnassa. Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten määrä kasvoi noin 30 prosenttia hoitovuorokausia tarkasteltaessa vuosien 2019-2020 välillä. Nykyään elämme vuotta 2022, eikä luku ainakaan ole laskusuhdanteinen. Tarkastelen tätä aihetta lastensuojeluyksikön työntekijän näkökulmasta sekä osin sujautan omia henkilökohtaisia mielipiteitäni mausteeksi.

Lastensuojelutyön ongel…haasteita Read More »

Moi. Nykke tässä raapustelee tekstiä lastensuojelun parista. Aiheena on yhteistyö viranomaisten kanssa karkumatkalla olevan nuoren takia. 

Miksikö otin aiheeksi tämän? No vastaus tulee siitä, kuinka paljon joudumme olemaan tekemisissä eri viranomaisten kanssa. Halusin tuoda esille, miten vaikeaa se on välillä meille lastensuojelun työntekijöille ja kuinka ihanaa se on, kun yhteistyö toimii aivan loistavasti.   On hyvin monenlaisia kohtaamisia viranomaisten kanssa eri tilanteissa. 

Moi. Nykke tässä raapustelee tekstiä lastensuojelun parista. Aiheena on yhteistyö viranomaisten kanssa karkumatkalla olevan nuoren takia.  Read More »

Lastensuojeluilmoitus ja mitä sen jälkeen ?

Mies alkaa huutamaan naiselle ja heittelee tavaroita tätä kohti. Naisen juuri täysi-ikäiseksi tullut poika tulee tilanteeseen koska on kuullut ryminän omaan huoneeseen. Pienemmät lapset menevät piiloon. Poika tarttuu isäpuoleensa kiinni ja alkaa paini. Nainen huutaa pojalleen käskien irroittamaan isäpuolestaan. Lopulta poika tottelee. Isäpuoli soittaa paikalle poliisit, koska häneen on käyty kiinni. Poliisi tulee paikalle, haastattelee

Lastensuojeluilmoitus ja mitä sen jälkeen ? Read More »

Nuorten mielipiteet/ajatukset lastensuojelusta 5.3.2022 

Hei. Nykke tässä kirjoittelee ensimmäistä blogia. Aloitin lastensuojelussa 2019 ja sitä ennen olin päiväkodissa 12vuotta. Halusin kehittää osaamistani, koska näin edellisessä työssäni kuinka perheet voivat ja miten itse pystyi tukemaan lasta ja perhettä.  Otin aiheeksi sen mitä omassa työssäni erityislastensuojeluyksikössä nuoret ajattelevat lastensuojelusta.

Nuorten mielipiteet/ajatukset lastensuojelusta 5.3.2022  Read More »