Onko Coronassa hyviä puolia?

Moni vastaisi kysymykseen, että ei. Mutta nostan esiin uuden näkökulman, joka sijoittuu varhaiskasvatukseen!

Miltä kuulostaisi etätyö kotona, ihanalta. Eihän se käy! En ole sairaanhoitaja, mutta pääsen silti töihin hoitamaan näiden rautaisten ammattilaisten lapsia, koska he tällä hetkellä tekevät tärkeää työtä Suomen hyväksi! Jos ette ole vielä kuulleet Coronasta COVID-19 viruksesta, niin nyt on hyvä aika avata vaikka iltalehti 😀

Uudenmaan rajat ovat nyt kiinni, koulut ovat auki vain niille lapsille joilla ei mahdollisuutta olla etä päivällä vanhempien kanssa, mutta varhaiskasvatus on kaikille avoin, jotka sitä tällä hetkellä tarvitsevat työnteon ohella. Onneksi on hyvä huomata, että moni pitää lapset kotona myös tietämättä siitä, että joku on päivähoidossa tälläkin hetkellä.

Minulla ei ole suojavaatteita, mutta halaan silti ja otan syliin. Töissä ollessa koko virusta ei ole olemassakaan. Mutta pohdin millaistahan olisi sanoa lapselle, joka itkee ja haluaa syliin “Kahden metrin turvaväli!”, jonka jälkeen pitkällä harjan varrella silität päätä?

Mutta mennään siihen ihanaan positiiviseen asiaan! Tällä hetkellä tarjoamme varhaiskasvatuksessa lapsille normaalia arkea, mutta onko se normaalia kun ryhmässä on paikalla vain 3 lasta? Ai että, kerrankin suhdeluvut kohdallaan! Paikalla on yksi eskariin menevä ja kaksi tehostetun tuen omaavaa. Vihdoin sinulla on aikaa heille, keillä on vaikeaa sekä kotona että päivähoidossa. Vihdoin pääset toteuttamaan ja antamaan heille sitä, mitä he tarvitsevat eniten, antamaan omaa aikaasi ja käyttämään aikaa YKSILÖLLISEEN HOITOON! Ainoa etu koko viruksesta! On huikeaa päästä pienen ryhmän kanssa toimimaan ja antaa tukea parhaan mukaan.

Toivotaan silti, että poikkeustilanne olisi pian ohi ja se ei vaatisi enempää sairastuneita! Tsemppiä kaikille!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

1 ajatus aiheesta “Onko Coronassa hyviä puolia?”

 1. Hei,
  Kiitos kirjoituksestasi! On todella tärkeää yrittää keskittyä hyviin asioihin näinä aikoina. Olen myös itse töissä varhaiskasvatuksessa ja ryhmien suhdeluvut ovat nyt kohdallaan 🙂
  On ollut todella mukavaa toimia pienissä ryhmissä ja huomata miten paljon ennättää päivän aikana tehdä. On myös ihanaa, kun on paljon aikaa niille lapsille jotka ovat paikalla.
  Ajatuksissa ovat myös kotona olevat lapset ja olemmekin lähettäneet heille pieniä tervehdyksiä sähköpostilla. Osalle olemme myös vanhempien toiveesta soittaneet.
  Toivotaan kuitenkin, että pääsemme pian takaisin normaaliin arkeen!
  Liisa

Kommentoi