Olutta äidinmaidossa

Olemme sosiaalialan opiskelijoita, ja perustimme tämän blogin harjoittaaksemme ammatillista kirjoittamista. 

Pohdimme kansansairauttamme alkoholismia, sen tunnistamista ja tunnustamista, riippuvuutta laajempana käsitteenä, sekä alkoholismin vaikutusta muun muassa sosiaalisiin suhteisiin. Tämän lisäksi käsittelemme erilaisia riippuvuuden hoitomuotoja.

Ylläpidämme blogia vuoden 2021 huhtikuun puoliväliin saakka. Seuraavien viikkojen aikana kukin meistä avaa erilaisia pohdintoja monia koskettavan aiheen ympäriltä.  

Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! 

Olutta äidinmaidossa -tekijät:

liisu.hakkarainen: Olen 29- vuotias, värikkään työhistorian omaava vantaalainen. Arkipäiväni tällä hetkellä kuluvat työskentelemällä yläkoulussa resurssiopettajan virassa. Aiemmalta koulutukseltani olen kokki, mutta sosionomi opintojen kautta haen nyt pätevyyttä aivan toisenlaisiin unelmatöihin. Erityisenä kiinnostuksen kohteena tällä hetkellä on mielenterveys-, päihde- ja nuorisotyö. Olen intohimoinen ja joskus sekavakin paasaaja, elämäntehtävänä rohkaisija, innostaja, sekä uskon ja toivon sanomaa eteenpäin vievä elämän syvään hengittelijä.   

KaPe: Olen koulutukseltani lähihoitaja ja takana parikymmentä työvuotta varhaiskasvattajana.  Asustelen Akaassa perheeni kanssa. Tällä hetkellä olen opintovapaalla sosionomin koulutusta varten. Olen positiivinen ajattelija, aktiivinen, empaattinen ja ymmärtäväinen ihmissielu, jolla on sisäinen tarve ja halu auttaa ihmisiä löytämään oma elämän lanka. Löytämään se uudestaan, jos se hukkuu ja pitämään siitä kiinni niin ettei toinen pää pala.  Elämä on lahja, pidetään langastamme kiinni loppuun asti, mitä tahansa se mukanaan tuokin. 

veerapulkkinen: Olen sosionomi- ja terapeuttiopiskelija Helsingistä. Minua kiinnostaa ihmisten välisten vuorovaikutussuhteiden ja niiden takana vaikuttavien ilmiöiden tutkiminen. Sosiaalialan opinnoista olenkin hakemassa perspektiiviä ihmiselämän kirjon ymmärtämiseen. Siihen, miten yhteiskunnalliset rakenteet ja kontekstit, olosuhteet, joihin synnymme, vaikuttavat meihin. Sosiaalialan kentältä tällä hetkellä erityisesti kiinnostaa mielenterveys- ja päihdetyö.   

mirak: Olen koulutukseltani merkonomi sekä liikunnanohjaaja, mutta tällä hetkellä toimin myyntialalla.  Haaveena olisi lasten liikunnan kehittäminen ja lasten liikkumattomuuden vähentäminen. Sosiaalialan koulutuksen myötä haluan ymmärtää varhaiskasvatuksen edellytykset kehittää omaa haavettani. Luonteeltani olen avoin, rehellinen, pohdiskeleva ja kaikkien kanssa hyvin toimeentuleva. Pyrin löytämään asioista niiden hyvät puolet, pyrkiä löytämään erilaisia vaihtoehtoja ja siten mennä omaa polkuani eteenpäin.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi