Mieletön Maa kiittää!

Syksy lähenee loppuaan ja blogimme tulee päätökseen. 

Olemme tutustuttaneet lukijan syksyn aikana muun muassa suomalaisen mielenterveyden maailmaan: pohdimme mielenterveyden haasteiden ylisukupolvisuutta ja niiden mahdollisia juurisyitä sekä vaikutusta yhteiskuntaan maailman onnellisimmassa maassa, nyky-yhteiskunnan nopeaa kehitystä, jossa ihminen ei kerkeä olemaan paikoillaan stressin kasvaessa sekä stigmaa mikä näihin kysymyksiin liittyy. 

Pixabay

Toivomme, että blogia lukeneille jäi näistä tekstin aiheista mukaan jotakin oivalluksia tai pohdintoja. Olemme kiitollisia kaikista kommenteista, joita teksteihin saimme. Ne rikastuttivat koko blogia sekä avasivat meille kaikille arvokkaita sekä yhä laajempia näkökulmia asiaan kun asiaan. Yksinään aktiivinen keskustelu näistä aiheista voi jo tehdä ihmeitä ensiksi pienessä mittakaavassa – osallisten henkilökohtaisessa elämässä, sitten hieman suuremmassa – osallisten lähipiirissä ja lopulta nämä vaikutukset ylettyvät väistämättä yhteiskunnan tasolle.

Mielenterveyden kysymykset ovat moninaisia. Ei ole kahta samanlaista ihmistä, eikä myöskään kahta samanlaista kokemusta mielenterveydestä. On vielä pitkä matka siihen, että kohtaamme mielenterveyden haasteet niin kuin kuuluisi: tukea ja ymmärrystä antaen. On vaikea kuvitella ihminen, joka ei joskus elämässään kokisi ylivirittyneisyyttä, stressiä tai masentuneisuutta – ne ovat hyvin inhimillisiä asioita. Ehkä ihmiskunnan pitäisi hetkeksi astua ulos ruuhkametroista, ottaa tauko töistä ja istua alas, pysähtyä hetkeksi paikalleen ja kuunnella ja tunnustella: ”Miltä minusta tuntuu?”. Siihen kysymykseen ei ole vääriä vastauksia, mutta vastausten jakaminen voisi johtaa maailmaan, jossa emme enää loisi stigmaa asioista, jotka ovat loppujen lopulta ihan luonnollisia. 

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi