Alumnien uratarinat -tapahtuma – TikTok-videoiden tuottaminen ja promootiokampanjan suunnittelu

Järjestimme maanantaina 1.11.2021 Alumnien uratarinat -tapahtuman. Tapahtuma pidettiin Zoomissa vallitsevan koronatilanteen takia. Tapahtuman järjestämisessä suurimman vastuun otti varaprojektipäällikkömme Jenni. Tapahtumassa kaksi alumnia, Johanna Puputti ja Johanna Nieminen esittivät esityksensä, joissa he kertoivat mm. omista opiskelukokemuksistaan Laureassa, tekemistään opiskelijaprojekteistaan sekä siitä, miten he ovat päätyneet tämänhetkiseen työpaikkaan ja mitä työ pitää konkreettisesti sisällään. Tapahtumassa alumneista ja heidän toiminnastaan oli kertomassa Laurean alumnikoordinaattori Jenni Köykkä. Varaprojektipäällikkömme juonsi tapahtumaa, muu tiimi oli tukena esimerkiksi osallistujamäärän laskemisessa ja kysymysten kysymisessä.


Tapahtumaan oli kutsuttu kaikki ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelijat. Tapahtumaan sai vapaasti myös osallistua muitakin, joita kutsu tavoitti. Osallistujia tapahtumaan oli yhteensä 57. Osallistujille lähetettiin ennen tapahtumaa Zoom-linkki, jonka kautta he pääsivät katsomaan esityksiä. He saivat esittää kysymyksiä esitysten aikana chattiin tai esityksen jälkeen kysyä mahdollisia kysymyksiä esiintyjiltä. Kysymykset liittyivät esimerkiksi opiskelijaprojekteihin, jatko-opiskelumahdollisuuksiin, kesäopintoihin sekä harjoittelupaikkoihin. Olimme tiimin kanssa positiivisesti yllättyneitä, miten aktiivisia osallistujat olivat. Heti tapahtuman jälkeen lähetimme tekemämme palautekyselyn, jonka tulokset olivat pääasiassa positiivisia. Saimme paljon hyvää palautetta, mutta myös kehityksen kohteita oli pari. Kehitykseen liittyviä kommentteja oli esimerkiksi siitä, että tapahtumaan toivottaisiin vielä kolmas esiintyjä sekä siitä, että tapahtuma olisi mieluisampi livenä.  Tapahtuman kokonaistyytyväisyys asteikolla 1-5 oli 4,36. Palautteita saimme yhteensä 42.


“Tosi kiva kuulla jo ensimmäisenä opiskeluvuotena siitä, mitä opiskelujen jälkeen voi tehdä. Hyvin valittu esiintyjät, kun molemmilla oli erilainen tausta. Herätti taas ajattelemaan opiskelua ja urakehitystä tästä eteenpäin.” Erään palautteen kommentti

Olemme pääasiassa erittäin tyytyväisiä tapahtuman onnistumiseen. Vaikka aluksi oli pieniä haasteita esiintyjien kanssa, ne saatiin hyvin hoidettua, emmekä usko, että yleisökään edes huomasi niitä. Toki aina kehityksen kohteita löytyy ja kävimme niitäkin tiimin kanssa läpi. Huomasimme, että ennen tapahtuman alkua näytöllä olisi voinut näkyä jonkinlainen Tervetuloa-kuva. Myös ns. “chekkilista” olisi hyvä olla, että kaikki mahdolliset asiat tulevat hoidettua.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi