Työnantajamielikuvan kehittämisprojektin kuulumiset

Tämän syyslukukauden aikana olemme toteuttaneet suomalaiselle Sako Oy:lle työnantajamielikuvan ja työntekijäsaatavuuden kehittämiseen liittyvää projektia. Hieman haastavan alun jälkeen kaikki on tuntunut onnistuneet todella jouhevasti, projekti onkin siis edennyt vauhdilla sitten viime postauksen. Suurempia haasteita ei ole projektitiimimme oikeastaan projektin aikana kohdannut, mikä johtuu varmasti tiimissä vallitsevasta hyvästä yhteishengestä ja selvästä vastuunjaosta tehtävien suhteen.

Toisen osaamisen näytön tekeminen englanniksi oli kaikille tiimiläisille uusi kokemus. Tehtävä meinasi alkuun vaikuttaakin hieman haastavalta, mutta siitä selvittiin lopulta kunnialla. Projektin loppu alkaa olemaan jo todella lähellä, ja tällä hetkellä projektin loppuraportin viimeistely on juuri työn alla. 

Työnantajabrändin rakentaminen, sen johtaminen ja yrityksen brändipääomaan vaikuttavat tekijät ovat tulleet syksyn aikana tutuiksi. Olemme kaikki tiimiläiset huomanneet kuinka tärkeä asia vahva ja hyvin johdettu työantajabrändi tulee olemaan yrityksille tulevaisuudessa. Hyödyt ovat jo nyt mittavat ja tulevat varmasti korostumaan vuosikymmenen loppuun mennessä. 

Tätä ja ensimmäistä blogipostausta lukiessa on saattanut tulla mieleen, että mikä ihmeen työnantajabrändi? Työnantajamielikuva ja työnantajabrändi ovat termejä, joita käytetään nykyisin hyvinkin paljon. Yksinkertainen tapa jaotella nämä kaksi käsitettä ovat, että työnantajamielikuva on se kuva, joka jollakin yksilöllä on siitä, millainen jokin yritys on työnantajana, ja brändäys tietoinen yritys vaikuttaa siihen. 

Projekti on ollut todella opettavainen, vaiheikas ja antoisa. Uutta on tullut opittua niin itsestään, ryhmätyöskentelystä, kuin myös työnantajabrändistä. Haluaisimme antaa suuret kiitokset toimeksiantajillemme Johannalle, Sinille ja Annikalle Sako Oy:stä, sekä ohjaajallemme Maijalle aivan mahtavan projektin toteutumisesta. Valtava kiitos kuuluu myös tiimillemme, joka teki ahkerasti töitä ja kannusti toisiaan koko projektin ajan.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi