Elämän vesi – Pikakatsaus projektin alkuvaiheeseen

Morjesta!

Halusin kertoa teille, että miten meillä on lähtenyt projekti liikkeelle. Lyhyesti projektitiimistä sen verran, että 4/6 aloitti nyt tammikuussa opiskelut, joten lähes koko tiimi on ollut uuden edessä kevään ajan. Onneksi meidän projektipäällikkö on jo ollut aikaisemminkin projektipäällikkönä, joten ollaan saatu projekti hyvin etenemään. Välillä on kuitenkin ollut aikataulun kanssa kiirettä, mutta hyvin on mennyt tähän mennessä niidenkin suhteen.

Me järjestetään siis vesipullon etikettikilpailu Hyvinkään seurakunnan kanssa. Kisa kulkee nimellä Elämän vesi. Meiltä löytyy nettisivujen lisäksi sekä Instagram että Tiktok. Instagramista ja Tiktokista löytyy nimellä elaman_vesi .

Projektissa me tuotetaan somemateriaalia. Näin me mainostaan kilpailua ja saada sitä kautta osallistujia. Projektin alussa tehtiin somekalenteri, että on helppo pysyä mukana julkaisuaikataulussa. Sitä on tähän mennessä noudatettu. Kisa loppuu 31.3., ja voittaja julkaistaan huhtikuun loppupuolella. Kisan vikaan päivään asti tuotetaan viikoittain someen materiaalia, noin kolme postausta viikossa. Ideana on myös kertoa somepostausten kautta seurakunnan toiminnasta ja näin parantaa seurakunnan imagoa.

Tähän mennessä on mennyt hyvin alun pienen takkuilun jälkeen. Alkuun tuntui, ettei sisältöideoita ole. Kuitenkin projektipäällikkömme pitämät fasilitointipajat ovat näihin(kin) ongelmiin auttaneet eikä enää ole ongelmia somesisällön tuottamisen kanssa.

Kuva 1 meidän tiimi

Kisa järjestetään nyt kolmatta kertaa ja ensimmäistä kertaa yhteistyössä Laurean kanssa. Näin ollen olemme saaneet aika vapaat kädet projektin toteutukseen sekä somemateriaalin tuotantoon ja sisältöön. Toki ideat on ensin pitänyt hyväksyttää toimeksiantajalla. Muutama someideoistamme ei ole mennyt läpi. Kuitenkin toimeksiantajat ovat itse vähän jalostaneet niitä, ja siten saimme lisää somemateriaalia. Heiltä on muutenkin tullut ideoita, joita olemme tiiminä jatkojalostaneet. Hyvin olemme mielestäni pysyneet kärryillä siitä, millaista materiaalia yhteistyökumppani meiltä odottaa. Ei liian vakavaa, mutta ei kuitenkaan asiatonta tai muulla tavalla törkyistä tai liian syyllistävää.

Yhteistyö on toiminut hyvin tiimin kanssa. Näin olemme saaneet projektia vietyä joka viikko eteenpäin edes vähän ja joinain viikkoina paljonkin. Yhteishenki on hyvä tiimin sisällä, ja homma kulkee eteenpäin. Viimeiset viikot tulevat olemaan aikamoista tykitystä niin somen kuin muutenkin projektin suhteen. On pakko toivoa, että saamme projektin kunnialla maaliin, kun tähän vaiheeseen päästyämme kaikki on mennyt lähestulkoon kuin Strömsössä. Ehkä meidän työskentelyämme ohjaa jokin korkeampi voima, mene ja tiedä.

Alkuun projekti on ollut somemarkkinointipainotteinen. Nyt loppupuolella olemme päässeet tekemään muutakin, kuten vertailemaan vesipullofirmojen hintoja sekä toimitusaikoja.

Kirjoittanut

Liisa Lähde

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi