Markkinatutkimus nektarista

Bonne Juomat Oy on pieni lohjalainen mehutehdas, joka valmistaa mehujuomia, soseita, nektareita, smoothieitä ja erilaisia välipalajuomia. Jokaisen tuotteen pohjalla on tehtaan oman lähteen vesi. Bonne pyrkii valmistamaan tuotteet ilman tarpeettomia lisä- ja säilöntäaineita.

Kuluttajatutkimus nektareista 

Projektimme tarkoituksena on suorittaa kuluttajatutkimusta Bonne Juomat Oy:n tuotteesta nektari. Nektari on jauhamalla ja soseuttamalla valmistettu sakea juoma, jossa on mukana marjojen tai hedelmien hedelmälihaa. Suurin osa nektareista on valmistettu ilman lisättyjä sokereita.  Projektitiimimme suosittelee vahvasti nektarin maistamista. Tiimimme totesi nektarin olevan kuin ”Hyvänmakuinen sakea smoothie”. 

Myöhemmin keväällä saamme kuluttajatutkimuksen tulokset ja tiedämme, kuinka suosittu kyseinen tuote on markkinoilla ja mikä sen kohderyhmä on. Kerromme myös tulokset teille lukijoille ja miten projekti on osaltamme sujunut.  

Etätyöskentely projektissa 

Maailmalla vallitsevan tilanteen vuoksi suurin osa opiskelusta ja työskentelystä tapahtuu etänä. Tämä tuo jokaiselle opiskelijalle ja ryhmälle haasteita. Hyviäkin puolia olemme löytäneet.  

Suurimpina haasteina etänä työskennellessä koemme tiimin ryhmäytymisen sekä kommunikoinnin. Onneksi kuitenkin olemme osanneet ryhmässä pelata erinäisiä pelejä ja saaneet hyviä keskusteluja, jotka ovat auttaneet tiimimme ryhmäytymisessä. Kotona työskennellessä saattaa kohdata haasteita työergonomian tai laitteiston kanssa. Esimerkiksi hyvä tuoli ja hyvät työvälineet vaativat rahaa eikä todellakaan voida olettaa, että jokaisella olisi varaa tai mahdollisuus edes keskittää varojaan näihin. Olemme jokainen henkilökohtaisesti pyrkineet keskittymään ergonomiseen työskentelyyn, sekä pitäneet hyvinvoinnistamme huolta hyvinvointisuunnitelman pohjalta.  

Hyvinä puolina olemme pitäneet koulun, työn ja vapaa-ajan yhdistämistä etätyöskentelyssä. On helppoa aamulla herätä, avata kone ja liittyä kokoukseen tai alkaa omaan tahtiin tekemään koulutöitä. Jos projektiryhmällä on tärkeä tapaaminen ja joudut samalla työskentelemään, pystyy tämän helpommin yhdistämään. Etäopiskelu on myös yleisesti ottaen vapaamuotoista, jonka ansiosta opiskelua pystyy suorittamaan oman aikataulun mukaisesti. Etäopiskelu antaa myös valmiuksia tulevaan työelämään, koska nykypäivänä etäyhteyttä käytetään paljon mm. kokouksissa ja ryhmätyöskentelyssä. Tällöin esimerkiksi Teams:in ja Zoom:in käytöstä on suuri hyöty tulevaa varten.  

Laurea AMK, Bonne Juomat Oy projekti, Joonas Viljanen

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi