Riihikahvila projekti lähenee loppuaan – haastattelussa Paalulan omistaja Marita Furuholm

Tammikuussa 2022 aloittamamme projekti Paalulan omistajan Marita Furuholmin kanssa alkaa lähenemään loppuaan. Tarkoituksemme projektissa oli selvittää ovatko ihmiset kiinnostuneita mahdollisesta Riihikahvilasta, ja tulokset näyttävät puoltavan Riihikahvilan perustamista.

Lähdimme vielä lopuksi projektitiimin kanssa miettimään muutamia kysymyksiä Maritalle Riihikahvilaa koskien. Tämän blogin myötä pääset lukemaan Maritan ajatuksia Riihikahvilasta ja eläytymään Maritan ajatusten tuomaan tunnelmaan.

1. Mistä Riihikahvila idea on syntynyt ja kuinka kauan olet miettinyt sitä?

Idea syntyi käydessäni toissa kesänä lähikunnan kesäkahvilassa. Tunnelma oli niin leppoisa, kuin aika olisi pysähtynyt. Kaunis pihapiiri, kotona leivottu tuotteet, maalaismiljöö ja oheisjuttuja. Mietin, olisiko omasta riihestä tähän samaan. Se löytyy kyllä, mutta on tuolla metsän reunassa täysin poissa käytöstä. Hirsikehikon ammattilainen kävi kertomassa, miten siirto tehdään ja mitä se edellyttää. Nyt olen vain unelmoinut.

2.  Mikä mahdollisesti tulisi olemaan kahvilasi bravuuri?

Vieraanvaraisuus. Tarinat. Ulkoilumahdollisuus 100 vuotta vanhan kiviaidan kupeessa. Kahvin kanssa köyhät ritarit mansikoilla tai Paalulan suolapiirakka. Muutama mainitakseni.

3. Mikä erottaisi kahvilasi muista kahviloista?

Kiireettömyys. Kupponen kahvia vanhanajan kahvikupeista, kahvila keskellä luontoa. Jos ei ole kiire, mahdollisuus aistia hyvät energiat kaupan päälle. 

4. Mitä muuta Paalulassa voisi tehdä kahvilakäynnin yhteydessä?

Tutustua jo mainitsemaani kiviaitapolkuun, ostaa mukaan puhtaita luonnontuoksuja eteerisenä öljynä, tarvittaessa majoittua vanhoissa aitoissa, saunoa ja paljuilla. Jatkaa matkaa levänneenä. Tarjolla makuja, tuoksuja, kauneutta ja hiljaisuutta.

5. Oletko miettinyt järjestäväsi tapahtumia Riihikahvilassa? Jos olet, niin millaisia?

Olen jo alustavasti sopinut heti Riihikahvilan avajaiskesänä haitaristisukulaiseni ”keikasta”.  Loistava paikka myös pitää tietoiskuja luonnonmukaisista tuotteista, kenties joku näyttely.

6. Mistä voisi seurata mahdollisen Riihikahvilan perustamista, toimintaa sekä kuulumisia?

Sosiaalinen media on hyvä alusta seurata mitä Paalulassa tapahtuu, vaikka blogina. En ole vielä sitä ajatellut. Löytyykö hyvää bloggaria?

Tutustu myös Marita Furuholmin verkkosivuihin sekä sosiaalisen median kanaviin ja unelmoi sinäkin miltä kahvikupponen oheistuotteineen maistuisi Maritan Riihikahvilan tiloissa.

Paalulan toiminta: https://paalula.fi/  

Airbnb: https://www.airbnb.fi/rooms/22859519 

Facebook: https://www.facebook.com/paalula.fi/ 

Instagram: https://www.instagram.com/paalutjapilarit/ 


Projektitiimi: Henna Alanko, Toni Siik, Susanna Hirvelä, Kristiina Vatanen ja Amanda Vuorinen

Ohjaaja: Pirjo Lappalainen

Kirjoittanut: Amanda Vuorinen

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi