Mitä lukion jälkeen? ”Jatkoa ajatellen… verkostoidu & viihdy”

Moni nuori on suurten kysymysten äärellä, kun puhutaan lukion tai ammattikoulun jälkeisistä jatko-opiskelu mahdollisuuksista. Esimerkiksi nykyään lukiolaisten pitäisi tietää ensimmäisiä kurssejaan valittaessa, mitkä aineet kannattaisi kirjoittaa jatko-opiskelupaikkaa silmällä pitäen. Ensimmäisiin ylioppilaskirjoituksiin on tässä kohtaa, kuitenkin vielä yli 2 vuotta aikaa. Muistan, kun itse menin lukioon, minulla oli vain häilyvä suunnitelma ylioppilaskirjoitusten osalta. Tällöin en olisi osannut ennustaa opiskelevani tradenomiksi pari vuotta lukiosta valmistumisen jälkeen.

YLY-hanke, joka tarkoittaa Yhdessä lisää yritteliäisyyttä haluaa antaa lukiolaisille eri näkökulmia jatko- opiskelu mahdollisuuksista ja työelämästä. Me ryhmämme kanssa kohtasimme nuoret Riihimäen lukion ensimmäisen vuoden opiskelijat 12.4.2022 ”Jatkoa ajatellen… verkostoidu & viihdy” tapahtumassa. Riihimäen lukiolaiset saivat vinkkejä jatko-opiskeluun sekä mahdollisuuksiin työelämässä. Tapahtuma järjestettiin yhdessä neljän eri projektiryhmän kanssa ja jokaisella oli oma roolinsa tapahtumassa. Meidän ryhmämme piti aulassa ständiä ja vastailimme opiskelijoiden kysymyksiin esimerkiksi tapahtumapäivän aikataulusta. Vinkkien lisäksi opiskelijoille jaettiin mahtavia YLY- hanke kangaskasseja sekä heijastimia muistoksi mukavasta tapahtumapäivästä. Päivään toi lisää positiivista sisältöä Riihimäen kaupungin Etsivä nuorisotyö, joka tarjoili lukion pihalla kahvia, teetä ja mehua koko tapahtuman ajan.

Tapahtumassa opiskelijoille oli järjestetty kuusi eri työpajaa. Opiskelijat pääsivät kokeilemaan niissä esimerkiksi VR laseja ja pelaaman Fyffeguru -peliä. Ennen työpajoihin pääsyä opiskelijat saivat kuunnella rahavointivalmentajan Henri Hujalan motivoivan puheenvuoron ”Vahvuuksilla menestykseen”. Puheen jälkeen kukin luokka pääsi kiertelemään eri työpajoissa, joita olivat: Rehtisoundi, Virtual Reality VR, Kumera, Eezy, Innovilla, RTV ja Fyffeguru. Jokaiseen työpajaan oli varattu 30min, jonka aikana opiskelijat pääsivät tutustumaan työpajan tarjotaan

Tapahtuman jälkeen opiskelijat pääsivät vastaamaan palautekyselyyn, jonka ryhmämme oli kehittänyt. Opiskelijat pitivät paljon Hujalan puheesta ja olivat sitä mieltä, että tällaiset tapahtumat ovat heille tärkeitä. Työpajat olivat mielekkäitä, mutta niissä tehtäviä aktiviteettejä olisi voinut olla enemmän palautteiden perusteella. Kuten moneen muuhunkin, myös lukiolaisiin tepsivät karkit ja palkinnot, joita olisi toki voinut olla myös enemmän. Moni lukiolainen piti tapahtumasta eivätkä he olisi muuttaneet ohjelmasta tai tapahtuman sisällöstä mitään. Järjestimme siis hyvinkin onnistuneen tapahtuman lukiolaisille.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi