Mielenterveysongelmat ja yksinäisyys

Heippa blogimme lukijat!

Käsittelen ensimmäisessä blogipostauksessani hieman mielenterveysongelmia ja yksinäisyyttä perustuen YLE:n artikkelin tietoihin Kuopion kouluhyökkäyksestä. Artikkelissa mainittiin hyökkäysten takana olleen 24-vuotiaan nuoren miehen, joka kirjoitti kaksi laudaturia. Haastatellut henkilöt mainitsivat nuoren miehen olleen muun muassa hieman syrjäänvetäytyvä, hiljainen, sulkeutunut ja yksinäinen poika kouluaikoina.

Aihe on ajankohtainen ja varsinkin nuorten mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet vuosien varrella kuten tässä artikkelissa mainitaan. Mielestäni on tärkeä, että mielenterveysongelmista ja yksinäisyydestä puhutaan enemmän ja varsinkin nuorten kohdalla he saavat apua asioihinsa ajoissa.

Aihe herätti ainakin minulla vanhoja muistoja, sillä hyviä tuttujani opiskeli Jokelassa kun siellä tapahtui vastaavaa. Emme tiedä onko tässäkin tapauksessa ollut kiusaamista taustalla. Toivon kuitenkin, että jatkossa koulut ja muut tahot puuttuvat nuorten yksinäisyyteen ja kiusaamistapauksiin entistä enemmän, jotta lapset eivät jää yksin asioidensa kanssa. Tämä aihe nostaa keskustelua taatusti nuorten hyvinvointiin liittyen. Käsittelenkin seuraavassa postauksessani enemmän kiusaamista ja sen uhkaa nuoren mielenterveydelle.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

1 ajatus aiheesta “Mielenterveysongelmat ja yksinäisyys”

  1. Surullista kuulla että sulla oli tuttuja Jokelassa. Suomen kaltaisessa pienessä maassa vastaavanlaiset tapahtumat osuvat helposti todella lähelle. Ammattilaisia tulee kouluttaa paremmin kiusaamistapauksien tunnistamiseen ja niihin puuttumiseen ja pyrkiä tekemään kynnys asioista puhumiseen mahdollisimman matalaksi.

Kommentoi