Yhdessä kohti muutosta

Olutta äidinmaidossa -blogi antoi meille kirjoittajilleen mahdollisuuden ja alustan sukeltaa alkoholisimin maailmaan ja laajentaa ymmärrystämme alkoholismista. Käsittelimme alkoholismia monesta eri näkökulmasta; pohdimme muun muassa alkoholiriippuvuuden syntymisen syitä, alkoholismin vaikutuksia alkoholistiin itseensä ja hänen läheisiinsä, hoitoon hakeutumisen prosessia sekä alkoholikulttuuria Suomessa. Pyrimme tuomaan blogissamme esiin alkoholismiin liittyviä stereotypioita sekä rikkomaan niitä. Koetimme osaltamme tuoda laajasti esiin erilaisia näkökulmia ja näin herättää ajatuksia ja keskustelua alkoholistin kohtaamista haasteista ja ennakkoasenteista.

Meille tässä kirjoitusprosessissa tulikin näkyväksi se, miten tärkeää on ylläpitää ja kehittää avointa keskustelua alkoholismista ja sen lieveilmiöstä. Alkoholismiin ja alkoholistiin liittyvien ennakkoasenteiden kyseenalaistaminen ja purkaminen on tärkeää, jota alkoholismin tunnistaminen helpottuisi ja siihen avun hakemisen ja saamisen kynnys madaltuisi.

Kiitämmekin lämpimästi kaikkia teitä kirjoituksiamme kommentoneita keskusteluun osallistumisesta! Olemme lukeneet jokaisen kommentin huolella ja oma ajattelumme on laajentunut myös saadessamme lukea teidän reaktioitanne meidän kirjoituksiimme. Jatketaan yhdessä hyvin alkanutta matkaa alkoholismista käytävän keskustelun laajentamiseksi.

Valoisaa kevättä toivottaen,

Olutta äidinmaidossa -blogin kirjoittajat

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi