Kiitos blogimme lukijoille

Olemme käsitelleet blogissamme monia erilaisia asioita ja haasteita, joita ikääntyminen tuo mukanaan. Osaan haasteista yksilö voi itse omalla asenteellaan ja tekemisellään vaikuttaa, mutta osa on yksilöstä itsestään ja hänen valinnoistaan ja tekemisistään riippumattomia.  

Kun mietitään hyvää elämää, kuinka paljon vastuuta siitä on yksilöllä itsellään ja kuinka paljon sitä on yhteiskunnalla? On selvää, että yhteiskunnan vastuulla on järjestää riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja riittävä toimeentulo. Nämä muodostavat kuitenkin vasta perustan sille, mitä kaikkea muuta hyvään elämään tarvitaan. Sosiaaliset suhteet ja mielekäs tekeminen ovat aivan yhtä tärkeitä hyvinvoinnin kannalta -iästä riippumatta.  

Ikääntyminen – niin kuin mikä muukin tahansa ikävaihe, tuo mukanaan myös mahdollisuuden kehittyä ihmisenä. Vaikka ikääntyminen sulkee joitain portteja, kaikki ei ole vain luopumista. Muutoksien kautta voi aina myös saada jotain.  

Eletään elämämme hyvin, tehdään elämästämme onnellinen ja omannäköisemme niillä korteilla, jotka olemme saaneet. Ja ennen kaikkea muistetaan nauttia elämästä tässä ja nyt! 

Laura, Marde ja Minja

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi