Meditaation Voima

Olen viimeaikoina ollut erittäin kiinostunut meditaatiosta. Ajatus paikallaan pysymisestä, rauhassa hengittämisestä ja jotenkin sen kautta rauhoittumisesta ja tasapainoittumisesta kuulostaa melkein magialta, jota olen mielelläni valmis kokeilemaan; joten, eiköhän katsota aihetta yhdessä?


Ensiksi, mitä on meditaatio?

Meditaatio on, lyhyesti sanottuna, harjoitus, jossa ihminen tyhjentää mielensä ja tarkkailee itseään sisältäpäin. Meditaatiotapoja on monenlaisia, ja sen tarkoitus voi olla muunmuassa rentoutuminen, itsensä ymmärtäminen tai keskittymiskyvyn parantaminen.

Tyttö, Meditaatio, Luonne, Jooga, Rentoutuminen, Nainen
Kuva: pixabay


Miten meditoida?

Meditoimistapoja on, kuten sanottu, kaikenlaisia, mutta itse keskityn tässä blogitekstissä MINDFULLNESS-meditaatioon, joka on omasta kokemuksestani yksi helpoimmista meditaatiomuodoista. Tämän meditaation aloitamme ensinksi…

  1. Löytämällä rauhallisen paikan. Voit istua tuolilla, sängyllä, lattialla, missä vain missä tunnet olosi mukavaksi ja ympäristösi hiljaiseksi.
  2. Päätä, kuinka kauan aiot meditoida. Aloittelijana voit antaa itsellesi viisi minuuttia, ja mitä useammin teet harjoitusta, sitä pidempi harjoitus voi olla. Miten vain itse koet että sinulle sopii.
  3. Keskity hengittämiseen, siihen miten ilma kulkee kehossasi, miten jokainen hengitys muovaa kehosi muotoa. Tunne miten rintasi nousee, laskee, miten ilma käy sierainttesi läpi, miten se täyttää keuhkosi.
  4. Ajatuksia ei tarvitse tukahduttaa, jos ne tulevat mieleesi. Tiedosta ne, ja jatka rauhoittumista ja hengittämistä. Henkilökohtaisesti mielelläni kuvaan tätä ”hatun kallistamista ajatuksille”, ennen kuin jatkat herrasmiehen matkaasi.
  5. Älä turhaannu, jos kaikki ei suju ensimmäisellä kerralla. Mindfullnessmeditaatio, kuten muutkin meditaatiomuodot, on taito, jossa voi vain parantua ajan myötä! Kokeile uudestaan, testaa uusia paikkoja, löydä tapa joka toimii sinulle parhaiten, ja ennen kaikkea, jatka harjoittelemista.

Internet on täynnä mindfullness-harjoituksia ja oppaita, jotka voivat auttaa sinua eteenpäin, jos koet tekeväsi jotain väärin tai jos uskot tarvitsevasi apua. Jotkut mindfullness-videot ohjaavat sinua askel askeleelta meditaation läpi (kuten tämä) ja voivat olla todella hyödyllisiä aloittelijoille.

Meditaatiolla on paljon hyötyjä. Se vähentää stressiä, voi auttaa ahdistuksenhallinnassa, parantaa keskittymiskykyä ja saattaa jopa parantaa unenlaatua. Se voi myös auttaa uusien näkökulmien löytämisessä ja itsensä ymmärtämisessä, sekä negatiivisten tunteiden vähentämisessä. Hyvää meditointia!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi