Työnantajamielikuva-kyselystä konkreettisiin toimenpiteisiin

Liiketalouden opiskelijoiden yhteistyössä tekemä projekti Laurean avainkumppani StaffPoint Oy:lle on loppumetreillä. Projektin aikana olemme oppineet paljon uutta projektityöskentelystä, työnantaja- sekä työntekijäkuvien muodostumisesta ja kyselyn suunnittelusta, toteuttamisesta sekä analysoinnista. Marraskuussa jatkoimme tulosten visualisoinnin sekä analysoinnin, kehitysideoiden mietinnän ja asiakkaan tapaamisen merkeissä. Tulosten analysointi oli työläämpää kuin tiimi oletti, mutta koko tiimi kehittyi Excelin ristiintaulukoinnissa. 

Tiimi teki erilaisia kehitysehdotuksia StaffPointille. Ehdotuksina oli muun muassa työnhakuilmoituksen uusiminen sosiaaliseen mediaan, maskotti, joka vierailee StaffPointin sosiaalisen median kanavissa rikkomassa vääristyneitä käsityksiä henkilöstöpalveluyrityksistä, erilaisia videoita, jotka liittyvät työnhakuun ja työnhaun speed dating-tapahtuma. Tiimi sai paljon ideoita aktiivisen kilpailija-analyysin ja työnantajamielikuva-kyselyn avulla. 

Maskotilla StaffPoint voi rikkoa käsityksiä erilaisista vääristä mielikuvista, jotka liittyvät henkilöstöpalveluyrityksistä.

Tiimin yksi aikaansannos oli sosiaalisen median työnhakuilmoitus, joita tiimi toteutti useamman erilaisen.

Kyselyn avulla syvensimme käsitystä työnantajamielikuvan muodostumisesta ja saimme arvokasta tietoa StaffPointin ulkoisesta työnantajamielikuvasta. Kysely julkaistiin StaffPointin verkkosivulla, Facebookissa sekä työhakemusten yhteydessä.

Projekti oli erittäin hauska ja opettavainen. Pääsimme tekemään paljon mielenkiintoisia asioita oikeassa asiakasympäristössä. Syksy oli hyödyllinen ja hyvin vietetty mukavassa porukassa mielenkiintoisten uusien asioiden parissa.

Loppuprojektin aikana halusimme toteuttaa konkreettisia esimerkkejä julkaisuista, joita voisi hyödyntää sukupuolineutraaleissa työpaikkailmoituksissa. Kuvauspäivä oli hyvää vaihtelua perinteiselle opiskelulle ja tiivistääkin projektiopiskelun parhaat puolet. Alla toteuttamiamme kuvia.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi