Kisan voittajan haastattelu – Elämän vesi

Me saatiin meidän kisalle voittaja. Tässä on hänen haastattelunsa. Toteutimme sen Teams-kokouksena. Vastaukset on merkattu lainausmerkkeihin lukemisen helpottamiseksi.

Mikä on nimesi?

”Minna Paananen.”

Mitä kautta kuulit kisasta?

”Opiskelen Variassa (Vantaan ammattiopisto) kuvallisen ilmaisun linjalla graafista suunnittelua. Opettaja mainosti meille kisaa, ja koulun ilmoitustaululla oli kisaesite.”

Kauanko meni työn tekemiseen?

”Kokonaisuutena meni 10-15 tuntia, varmaan lähempänä 15:ttä. Tämä sisältää niin suunnittelun, koevedokset kuin lopullisen työn tekemisen ja sen viimeistelyn.”

Mistä sait työhön inspiraation?

”Heti tuli mieleeni, että vettä olisi hyvä olla, kun kisan nimenä on ’Elämän vesi’. Kristillistä puolta kohtuudella mukaan. Ideanani oli saada etiketistä nuorekkaan näköinen. Ajatuksena, että pienen pullon etiketti tulee olla huomiota herättävä. Seurakunnilla on käynnissä uudelleenbrändäys, joten tätäkin puolta oli hyvä saada mukaan.”

Onko kirkon toiminta tuttua?

”Kirkon toiminta ei ole tuttua, ’sivusta seuraajan rooli’. Haluan kuitenkin tuoda esille, että mielestäni seurakunnat ovat hirveän hyviä tuomaan mahdollisuuksia nuorille eikä saman uskonnollisen näkemyksen omaaminen ole välttämätöntä. Koen olevani hyvin avomielinen ja koen, että jos voin omilla graafikon taidoillani auttaa, ehdottomasti haluan näin tehdä. Seurakunta tekee hyvin tärkeää työtä.”

Mikä sai osallistumaan kisaan?

”Huomasin, että muutama muu opiskelija lähti osallistumaan. Lopullinen päätös osallistumisesta kuitenkin tuli, kun itse keksin idean etikettiin. Ilman omaa visiota olisi ollut hankala lähteä mukaan.”

Olisiko kehitysideoita koskien kisaa?

”Tykkäsin verkkosivuista! Ne olivat sekä lämminhenkiset että informatiiviset. Kisaan osallistumisen ohjeista mikään ei jäänyt mietityttämään, vaan kaikki tieto löytyi verkkosivuilta! Ohjeet osallistumiseen olivat mielestäni selkeät. Ainoana huomiona, että korkeus ilmoitetaan ensin, leveys jälkeen, mutta ihmiset osaavat kuitenkin päätellä kuvan koon, kun puhutaan vesipullosta.”

Kirjoittanut

Liisa Lähde

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi