Palvelumuotoilun avulla parempaa asiakaskokemusta / Humana – Vierailu Niittypolun perhekuntoutusyksikössä

Kävimme projektitiimin kanssa vierailemassa Humanan perhekuntoutusyksikkö Niittypolussa Nummelassa 8.4.2022. Projektitiimille mahdollistettiin tilaisuus päästä tutustumaan perhekuntoutusyksikköön edistääksemme projektia. Projektimme aiheena on palvelumuotoilu koskien perhekuntoutusyksikköä, jota teemme sosiaali- ja hoiva-alan palveluita tuottavalle yhtiölle Humanalle.

Perhekuntoutusyksikkö sijaitsee Nummelassa hyvin rauhallisella uudehkolla asuinalueella. Asunnot ovat puisia keltaisia rivitaloasuntoja, jotka ovat erittäin viihtyisiä ja siistejä, sekä sisältä että ulkoa. Pihapiirissä on useita asuntoja, mutta perhekuntoutukseen tarkoitettuja yksiköitä on kuusi kappaletta. Työntekijöille on myös niin sanotusti oma toimistorakennus, joka näyttää ulkoapäin samanlaiselta kuin muutkin pihassa olevat asunnot.

Humanan Niittypolun perhekuntoutusyksikkö

Perhekuntoutusyksikön asunnot ovat kaikki kolmioita, jotka ovat varustettu saunalla. Asunnoissa on siis kylpyhuoneen, keittiön ja olohuoneen lisäksi kaksi makuuhuonetta, joista toinen on tarkoitettu lapsille ja toinen vanhemmille. Olohuoneen ikkunasta sekä terassilta aukeaa ihana luontomaisema. Luontomaisema avautuu ylöspäin rinnettä kohti metsää. Saunan ja terassin lisäksi asunnoissa on muutakin ”arjen luksusta”, sillä niissä ovat astian- ja pyykinpesukoneet helpottamassa perheiden uudenlaista arkea.

Luontomaisema tuo asuntoon avaruutta sekä raikkautta. Vaikka perhekuntoutusyksikön asunnot sijaitsevatkin luonnon läheisyydessä, ei se siltikään ole pitkällä palveluista. Toiselta puolelta asuntoa, eteisen suunnalta ikkunasta näkyy pidemmälle katsottaessa esimerkiksi kauppa. Läheisyydessä sijaitsee myös hevostalli, johon asiakkailla on mahdollisuus päästä hevosterapiaan.

Näkymä asunnon terassilta takapihalle

Tilat ovat asunnoissa loistavat, valoisuus sekä maanläheiset värit antavat rauhallisen ja luokseen kutsuvan tunnelman. Valoisuutta asuntoon tuovat erityisesti useat ikkunat, sekä vaaleat seinät ja lattia. Asunnossa, jossa kävimme, oltiin tuotu väriä muuten vaaleaan yleisilmeeseen erilaisten värikkäiden yksityiskohtien avulla. Muun muassa matot, verhot sekä taulut olivat väripilkkuina tuomassa asuntoon erilaisia värisävyjä.

Toinen asunnon makuuhuoneista

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi