Rentto meininki P2P-projektissa

Elokuun lopulla toisena opiskelupäivänä Laurean Hyvinkään kampukselle kokoontui utelias viiden tradenomiopiskelijan ryhmä kuulemaan ohjaajan prebriiffiä alkavasta P2P-projektista. Meille oli uskottu Laurean tuoreen avainasiakkaan, Rentto Oy:n, mielenkiintoinen toimeksianto Premium-asuntojen markkinointisuunnitelman laatimisesta.

Ryhmä löysi heti yhteisen sävelen, ja projektin eri rooleille löytyi helposti tekijät. Projektipäälliköksi lupautui Tommi Kurunmäki ja varaprojektipäälliköksi valitsimme Niko Vilanderin. Minja Luukkonen hoitaa projektin sihteerin tehtäviä, ja ryhmämme talous- ja hyvinvointivastaava on Tia Korhonen. Projektin ulkoisesta viestinnästä vastaa Mari Autio. Projektin ohjaajana toimii lehtori Pyry Airaksinen.

Suurimmalle osalle tämä on ensimmäinen P2P-projekti, joten alussa piti selvittää monia käytännön asioita. Saimme kuitenkin heti ohjaajaltamme hyvät vinkit, miten projektia kannattaa alkaa viedä eteenpäin ja hyvä sparraus on jatkunut viikoittain. Lisäksi Nikolla on aiempaa kokemusta P2P-projekteista, joka on sujuvoittanut projektityöskentelyä monessa käänteessä.

Prebriiffiä seuraavalla viikolla tapasimme Renton kiinteistöjohtajan, Mika Nurmisen. Saimme häneltä erinomaiset rakennuspalikat projektia varten, kun hän kertoi niin yrityksen kuin projektimme kohteena olevan Onnikorttelinkin taustaa. Rentto Oy on hyvinkääläinen kiinteistösijoitusyhtiö, joka omistaa, ylläpitää, jalostaa ja vuokraa tuotanto-, toimisto- ja työtiloja. Rentto suunnittelee Wanhan Kenkätehtaan tontille asuinkorttelia, Onnikorttelia. Asuinrakennusten lisäksi kortteliin tulee Red Carpet Arena -monitoimiareena.

Briiffien perusteella rakensimme projektisuunnitelman, jonka esittelimme asiakkaalle syyskuun puolivälissä. Suunnitelman toteutus on nyt marraskuussa täydessä vauhdissa. Mielenkiintoista tekemistä ja selvitettävää on paljon. Olemme muun muassa benchmarkanneet Onnikorttelia vastaavia kohteita ja selvittäneet, mitkä asiat tekevät premium-tasoisen kodin. Ensimmäinen tietoperusta on juuri valmistunut, ja olemme haastatelleet monia rakentamisen ja asumisen asiantuntijoita.

Sovimme ryhmän kanssa heti projektin alussa, että vaikka tekemistä on paljon, varmistamme kaikki osaltamme, että projektityö on mukavaa ja tiimin yhteishenki on rent(t)o. Siinä olemmekin onnistuneet hyvin – kiitos mm. ryhmän hyvinvointivastaavamme kehittelemien aktiviteettien. On selvää, että tiimi pääsee yhdessä parempiin tuloksiin kuin mitä yksin tehdessä. Sen lisäksi on ollut erityisen palkitsevaa, että olemme saaneet toteuttaa todellista asiakasprojektia.

Kuva: Rentto Oy

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi