Tervetuloa blogiimme!

Olemme neljä nuorta kahdenkymmen ikävuoden paikkeilla olevaa sosionomiopiskelijaa, jotka tulevat syventymään nuorison maailman tämän blogin parissa.  

Olemme itsekin vielä nuoria, joten käsityksemme ja kokemuksemme nuorisosta ovat vielä hyvinkin tuoreesti mielessä, sekä osittain vielä ajankohtaisiakin näin nuorina aikuisina.

Lue lisää Tervetuloa blogiimme!

Vinkkejä etäopiskeluun

Nyt tämän vallitsevan tilanteen takia koulut ovat suljettuina ja kaikki opetus onkin siirtynyt etäopiskeluun sekä itsenäisen opiskelun pariin. Etäopiskelu sekä itsenäinen opiskelu ei ole aina niin helppoa ja mukavaa kuin miltä se kuullostaa. Se itseasiassa vaati paljon vaivan näkemistä opiskelevalta nuorelta itseltään.

Vaikka kursseille osallistutaankin yökkärissä sohvalta käsin ei se silti tarkoita sitä, että opiskelu olisi yhtään sen helpompaa. Samalla tavalla tunnille täytyy osallistua ja tehtäviä tehdä. Nyt koulun käynti ja opiskelu sekoittuvat vain arkiseen vapaa-aikaan, yökkärin ja sohvalla löhöilyn takia.

Lue lisää Vinkkejä etäopiskeluun

10 keinoa hallita stressiä

Herätys soi. Tänään on koe ja esitelmä. En nukkunut yöllä. Äiti huutaa alakerrassa. Teinkö eilen läksyt? Monelta oli koe? Oliko tänään edes koetta? Mikä se ohjelma oli missä koe piti tehdä, Peppi, Pakki, Wilma, Ville, Pirkko, mikä se nyt oli? Isä saatetaan lomauttaa. Kesäloma reissu peruuntui. Huone pitäisi siivota. Kaveri soittaa. Kaveria ei saa nähdä. Voi tulla korona. Kauppaan ei saa mennä. Voi tulla korona. Harrastukset on peruttu. Siitäkin voi tulla korona. Äiti on sairaanhoitaja, se on töissä. Tuleeko siitä korona? Mummi on vanha. Toivottavasti sille ei tule koronaa, se joutuisi sairaalaan. Mitä jos minulle tulee korona. Sattuukohan se. Minua pelottaa. Uutiset tulee radiosta. Korona, Korona, Korona. Koulua ei ole enää keväällä. Uusimaa menee kiinni. Korona, Korona, Korona. Minua ahdistaa. Onko tuo kyynel. Minua taitaa itkettää. Äiti. Eihän meille tule koronaa. Minä haluan kouluun, kaverille, harrastuksiin, kesäloma matkalle. En mitään koronaa.

Lue lisää 10 keinoa hallita stressiä

Saako nuori luotettavan tiedon sosiaalisesta mediasta?

Sosiaalisen median haitat sekä hyödyt korostuvat etenkin kun yhteiskuntamme on kriisissä. Tällä hetkellä koronavirus on läsnä jokaisen elämässä ja vaikuttaa ihmisten arkeen monilla tavoilla. Koska keskitymme blogissamme erityisesti nuoriin, pohdin tässä postauksessa nykyistä tilannetta ja miten siihen liittyy nuoret ja sosiaalinen media.

Lue lisää Saako nuori luotettavan tiedon sosiaalisesta mediasta?

Pärjäänks mä?

Tulevaisuus on nuorille iso ja merkittävä asia. Se herättää paljon kysymyksiä ja aiheuttaa jopa stressiä ja paineita, kun koko ajan täytyisi tietää mitä aikoo tulevaisuudessa tehdä. Tulevaisuus on asia, jota niin vanhemmat, ystävät, sukulaiset kuin tuttavatkin kyselevät nuorelta jatkuvasti. “Mikä sinusta tulee isona?”, “Mitä aiot opiskella?” yms.   

Lue lisää Pärjäänks mä?