Miten päädyin opiskelemaan liiketaloutta Laureaan?

Aloitin opintoni syksyllä 2018. Aika on rientänyt todella nopeasti ja kuluneeseen kahteen vuoteen on mahtunut kaikenlaista. Tällä hetkellä olen työharjoittelussa Laurean hakijamarkkinoinnissa ja harjoittelun jälkeen minulla olisi ainoastaan opinnäytetyö kirjoitettavana, jonka jälkeen valmistun.

Olen aikaisemmalta koulutukseltani kosmetologi ja työskennellyt monta vuotta apteekissa kosmetiikkavastaavana. Kosmetiikka, etenkin luonnonkosmetiikka kiinnostaa minua kovasti, mutta halusin edetä urallani ja mahdollisesti jopa vaihtaa alaa.

Ehdin työskennellä lähes kymmenen vuotta muutamassa eri apteekissa.

Kouluun hakiessani pohdin eri koulutusvaihtoehtoja estenomista sosionomiin.  Päädyin lopulta opiskelemaan liiketaloutta ja olen tyytyväinen valintaani. Tutkinto täydentää hyvin aikaisempaa koulutustani ja nyt minulla on myös laajemmat mahdollisuudet työllistyä muille aloille.

Valitsin Laurean, kun kuulin osan opinnoista suoritettavan projekteissa. Minusta paras tapa opiskella on yhdistelmä perinteisiä luentoja ja projektiopiskelua. Projektiopiskeluissa parasta on ollut tuoda opittu teoria käytännön tasolle. Lisäksi projekteissa oppii työskentelemään yhdessä muiden kanssa tiiminä. Tätä työelämäkin nykypäivänä pitkälti on, yhdessä työskentelyä.

Opiskelijaprojekti CBRE:lle. Projektipäällikkö Eve pääsi suorittamaan heille työharjoittelua ja myöhemmin työllistyi yritykselle.

Opiskelu Laureassa on ollut todella joustavaa. Aloitin opinnot päiväopiskeluna, mutta kesän aikana ja toisena vuotena sain suoritettua opintoja verkossa. Lisäksi viime syksynä Meksikossa vaihdossa ollessani ja sen jälkeen reissatessani suoritin muutaman verkkokurssin. Joustavuus on mahdollistanut opiskelun nopeutetussa aikataulussa.

Opintojen alussa olin varma, että haluan opiskella rahoitusta. Olin tuohon aikaan todella kiinnostunut sijoittamisesta. Ennen pitkää kuitenkin ymmärsin, että sijoittaminen taitaakin olla vain harrastus.

Laurealla on onneksi monta suuntautumisvaihtoehtoa. Opiskelijat voivat suuntautua henkilöstöjohtamiseen, asiakaslähtöiseen ja digitaaliseen liiketoimintaan, oikeudelliseen osaamiseen, projektijohtamiseen, taloushallintoon ja rahoitukseen sekä työympäristöjohtamiseen ja yrittäjyyteen. Vaihtoehtoja on siis monia.

Suuntaudun itse asiakaslähtöiseen ja digitaaliseen liiketoimintaan. Laureassa opintoja saa valita todella vapaasti. Opintoja valitessa kannattaa kuitenkin pitää mielessä kokonaisuus. Suoritin perusopintojen lisäksi muuan muassa sisältömarkkinoinnin, digitaalisen analytiikan sekä myynnin ja asiakkuuksien johtamisen kursseja. Markkinointiin liittyvien opintojen lisäksi opiskelin myös espanjaa.

Etäopiskelua keväällä.

Monen työelämässä vietetyn vuoden jälkeen on ollut ihanaa taas opiskella. On mukava oppia uutta ja päästä kehittämään omia taitoja sekä saada uusia kokemuksia. Jos tulevaisuudessa haluan opiskella lisää, koulutus antaa myös monia mahdollisuuksia jatkokoulutukselle.

Miten sinä päädyit opiskelemaan Laureaan?

Kirjoittaja on Tua Ojanen, Laurean liiketalouden opiskelija ja hakijamarkkinoinnin harjoittelija.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi