”Ei hätää, minä autan” – Treenarisi tiimi puhaltaa yhteen hiileen

Kyllä jännitti! 13 päivä tammikuuta, kun ensimmäisen kerran kokoonnuimme tähän projektiin liittyen. Projektioppimismalli oli osalle meidän ryhmästämme aivan uusi asia, sillä aloitimme opintomme vasta juuri ennen tätä projektia. Projektin yhteiskumppaniksi saimme kahden nuoren Hyvinkääläisen yrittäjän perustaman Treenarisi -yrityksen. Kyseessä on personal trainer palveluita sekä valmennuksia tarjoava yritys. Oli myös mahtava kuulla, että projekti linkittyi kaikin puolin Laurean opiskelijoihin, sillä myös Treenari-yrityksen Joakim on Laurean opiskelija. Kiva päästä auttamaan hienolle yrittäjäuralle ponnistanutta opiskelijaa ja samalla tämän kautta saada lisämotivaatiota omaan tekemiseen.  

Pre-Briiffissä kävi myös ilmi, että me kaikki projektitiimin opiskelijat olemme jollain tavoin liitoksissa urheiluun. Siinä kohti tuli kovasti luottamusta tulevaan! Tiimiltämme löytyisi varmasti sopivaa osaamista tätä projektia varten.  

Projektin edetessä sai kuitenkin huomata, että osaaminen ei ollutkaan tärkein tekijä projektin edistymisen kannalta. Vaikka tiimiläisillä olikin hyviä ajatuksia sekä valmista tietoa joihinkin asioihin liittyen, silti uutta opittavaa oli paljon. Suurempi merkitys olikin projektiryhmällä – sillä miten autoimme toisiamme, miten projektipäällikkö piti huolta asioiden hoitamisesta yhdessä muun tiimin tuella. Tiimipalavereissa on ollut läpi projektin rento ja ymmärtäväinen fiilis, jossa annetaan tilaa oppimiselle ja yrittämiselle. Olemme yhdessä lähteneet jalostamaan syntyneitä ideoita ja ajatuksia vielä paremmaksi. Olemme päässeet projektin aikana hyödyntämään yksilöiden vahvuuksia osana projektitiimin toimintaa. Jokainen meistä on myös saanut tarvittaessa apua tiimiläisiltä niihin asioihin mitä ei ole vielä osannut. Tietoperustan kokoaminen oli meille uusille täysin uutta puuhaa ja oli mahtavaa, kuinka kokeneemmat opiskelijat auttoivat tämän suhteen. Kaikki vinkit hyviin esityksiin, PowerPointin tekemiseen jne. on jaettu koko ryhmän käyttöön. Tämä on ollut tiimityöskentelyä parhaimmillaan ja uskonkin, että olemme oppineet jo nyt toistemme osaamisesta paljon. WhatsApp ryhmämme nimen perässä olevat lieskat eivät ole täysin turhat – olemme kyllä olleet liekeissä edellä mainittujen asioiden suhteen 😉   

Oppimisprosessi projektin aikana onkin varmasti yksi tärkein tekijä ja oivalluksena tästä projektista jää käteen jokaisen yksilön vahvuuksien hyödyntäminen projektiin, tuen antaminen haastavampien asioiden suhteen sekä rennolla ja ymmärtäväisellä fiiliksellä oppimisen tukeminen – annetaan tilaa kaikkien ideoille ja hiotaan niistä parhaimmat!   

Sporttiterveisin Treenarisi Dream team

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi