HR: Konecranes – Perehdyttämisen kehittäminen

Tiimimme edellisestä blogipostauksesta on vierähtänyt jo pari kuukautta ja kevään projektit alkavat olla pitkällä projektiseminaarin häämöttäessä jo muutaman viikon päästä. Projektin alkuvaiheissa pääsimme työskentelemään osittain kampuksella, mutta projektin edetessä päädyimme työskentelemään täysin etäyhteyden avulla vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi.  

Projektissamme olemme keskittyneet huoltopäälliköiden ja vuokratyöntekijöiden perehdyttämiseen, sekä vuosikellon laatimiseen toimeksiantajallemme Konecranesille. Lisäksi tiimimme on laatinut tarkistuslistoja ja palautelomakkeita perehdyttämisen tueksi.  

Projektin alkuvaiheissa perehdyimme erityisesti perehdyttämisen ja henkilöstöjohtamisen ajankohtaiseen teoriaan ja toteutimme etähaastatteluja Konecranesin henkilöstölle Microsoft Teamsin välityksellä. Haastattelut auttoivat tiimiä ymmärtämään paremmin yrityksen toimintatapoja ja tarpeita, joihin tiimimme tulisi tässä projektissa erityisesti perehtyä.  

Haastattelujen avulla tiimimme on laatinut tiiviissä yhteistyössä Konecranesin yhteyshenkilöiden kanssa listan uudelle huoltopäällikölle perehdytettävistä asioista, jonka sisältö viimeisteltiin yhteisessä, etänä järjestetyssä workshopissa. Workshopissa olivat paikalla kaikki tiimimme jäsenet, projektimme ohjaaja, sekä Konecranesin henkilöstöä. Jokainen workshopin osallistuja toi paljon arvokasta lisätietoa listan ja vuosikellon viimeistelyyn, sekä projektin viimeisiin vaiheisiin. 

Workshopin pohjalta tiimimme pääsee tekemään viimeiset muutokset työstettäviin materiaaleihin ja hiomaan ulkoasua, sekä kääntämään katseet kohti tulevaa projektiseminaaria ja kesää.  

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi