Projektin loppu lähenee

Projektimme alkaa kääntymään kohti loppusuoraa ja kesä häämöttää kulman takana. Tiimimme on tehnyt älyttömän hyvää työtä ja työtahtimme on ollut kova. Olemme saaneet paljon aikaiseksi – toisen tietoperustan- ja osaamisennäytön, kassavirta- ja kannattavuuslaskelmia ja loppuraportti on työn alla. Tiimityö on sujunut hienosti ja hauskaa on edelleen ollut.

Kysyin yhteistyökumppanimme Hannelen ja ohjaajamme Tepon mielipiteitä projektista; 

Hannele:  

“Projektissa on ollut ilo työskennellä! Tiimin hyvä henki, toisia kunnioittava ja analyyttinen ilmapiiri ovat olleet omiaan lisäämään onnistunutta kokonaisuutta. Tiimin ammattimainen suhtautuminen ja tiedonetsinnän taito on upeasti kirkastunut alussa epäselviäkin asioita! Täysi kymppi mahtavalle porukalle!”. 

Teppo: 

Jos katson projektia Laurean kehittämispohjaisen oppimisen mallin eli Learning by Developing – LbD:n kannalta, näkyvät projektissa kaikki LbD-mallin mukaiset opittaessa oleelliset elementit. Ne ovat kumppanuus, autenttisuus, kokemuksellisuus, luovuus ja tutkimuksellisuus. 

  • Projektitiimin ja Hannelen yhteistyö toimii sellaisessa mutkattomassa kumppanuudessa, joka antaa tiimille hienon mahdollisuuden tavoittaa yrittäjän näkökulma ja päästä keskustelemaan suoraan niin toiminnan kehittämiskysymyksistä kuin raha-asioistakin. 
  • Projektissa tehdään täysin autenttista kehittämistyötä eli tiimin tuotoksille on välitöntä käyttöä. 
  • Tiimi on nyt itse kokenut saunan ja paljun, jollaista kokemuksellisuutta ei useimmissa opinnoissa, eikä edes projektiopinnoissa tavoiteta. 
  • Projekti ei pelkästään anna tilaa luovuudelle, vaan haastaa mahdollisimman luovaan markkinointiviestinnän ja tarjoaman kehittämiseen. 
  • Vaikka projekti ei olekaan tutkimusprojekti, nojaa tekeminen toisaalta tiimin kokoamaan tietoperustaan ja toisaalta kehittämistyön systemaattisuuteen toimintatutkimuksellisen kehittämisen ja kehittävän työntutkimuksen hengessä. 

Kaikkiaan tämä on erinomaisen hieno yhteinen projekti! 

Tiimi jatkaa vielä muutaman viikon ajan projektin parissa tehden pienemmissä ryhmissä jaettuja töitä. Aikaa ei enää paljoa ole ja loma häämöttää jo silmissä. Kiitos minun puolestani tiimilleni, Tepolle ja Hannelelle!  Tsemppiä kaikille muillekin loppukevääseen! 

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi