“Alkuun oli todella haastava” Mitä markkinointitutkimuksen projektitiimi piti projektista? – Markkinointitutkimus keväällä 2022

Projekti on jo päättynyt ja markkinointitutkimuksen tulokset esitelty ja luovutettu yhteistyökumppaneille. Tässä vielä tiimin jäsenten kokemuksia projektin kulusta, kun haastattelin heitä projektin päättyessä.

Miten pidit projektista?

Julia, projektipäällikkö: ”Projekti oli haastavaa, mutta oli mielenkiintoista päästä ensimmäistä kertaa tekemään kyselytutkimusta ja analysoimaan tutkimustuloksia.”

Saara, sihteeri: ”Pidin projektista paljon. Tutkimuksen tekeminen sekä Alumnien uratarinat-tilaisuuden suunnittelu sekä toteuttaminen oli mielenkiintoista. Molemmat olivat kiinnostavia aiheita ja projektitiimin kesken asiat sujuivat mallikkaasti.”

Jonna, varaprojektipäällikkö: ”Alkuun oli tosi haastavaa, kun ei tiennyt mistään mitään ja opetuskin tuntui tosi sekavalta. Sitten kun asiat vähän selkeytyivät, niin alkoi sujumaan.”

Veera, hyvinvointivastaava: ”Alkuun oli todella haastavaa ja mistään ei ymmärtänyt mitään. Ohjauksen jälkeen ei ollut yhtään sen selkeämpi tunne, mutta pikkuhiljaa kaikki asiat alkoivat sujumaan.”

Polina, viestintävastaava: ”Alkuvaiheessa oli todella vaikeata. En tuntenut entuudestaan P2P-opiskelumallia. Tämän lisäksi otin vastuutta Alumnien uratarinat-tilaisuuden suunnittelemisesta ja toteutuksesta. Mutta sitten kaikki asiat selkeytyivät hiljalleen kuin palapeli.”

Kuinka oli vaikeata olla sihteerinä/projektipäällikkönä/varaprojektipäällikkönä/viestintävastaavana tai hyvinvointivastaavana?

Julia: ”Varsinkin juuri opiskeluja aloittaneena, projektipäällikkönä toimiminen oli melko haastavaa ja stressaavaa, mutta rooliin kuitenkin kasvaa ajan myötä. Loppujen lopuksi on kuitenkin palkitsevaa tarkastella mitä kaikkea on projektitiimin kanssa saatu aikaiseksi.”

Saara: ”Sihteerin tehtävät olivat suhteellisen helppoja. Muistiinpanojen tekeminen sekä niiden pohjalta muistioiden tekeminen on itselleni luontevaa. Haastavinta oli muistaa tehdä asialistat ohjaajatapaamisiin.”

Jonna: ”Hyppäsin varaprojektipäällikön rooliin yllättäen kesken projektin, joten en ollut oikein osannut varautua ja ottaa selvää mitä vastuulleni kuuluu. Ollaan kuitenkin saatu jaettua tehtäviä projektipäällikön kanssa mielestäni ihan hyvin.”

Veera: ”Hyvinvointivastaavan rooli oli erittäin vaikea, koska kukaan ei kertonut mitä pitäisi käytännössä tehdä. Rooli oli kuulemma uusi, joten sen roolia ei ollut mietitty etukäteen tarpeeksi tarkkaan.”

Polina: ”Viestintävastaavan rooli oli alusta asti vaikea itsellesi. En tiennyt, että viestintästrategia ja -suunnitelma määräävät projektin kulkua ja markkinointia. Mutta voin hyvin sanoa, että tämä rooli oli itselleni hyödyllinen. ”

Kuva: Pexels: fauxels

Mitä oli projektissa kaikista kiinnostavin?

Julia: ”Kiinnostavinta projektissa oli oppia markkinointitutkimuksen tekemisestä ja tulosten analysoimisesta. Tietoperustojen kautta myös teoreettinen sisältö tuli tutuksi.”

Saara: ”Ensimmäinen projekti niin kaikki siinä oli uuttaa ja mielenkiintoista eli projektissa toimiminen, sen tuottaminen, tietoperustojen laatiminen ja osaamisen näytöt. Eniten on jäänyt kuitenkin mieleen projektitiimi sekä yhteistyö heidän kanssaan.”

Jonna: ”Projektissa kiinnostavinta oli työstää tietoperustaa ja päästä kunnolla pureutumaan omaan aiheeseen ja oppimaan uutta.”

Veera: ”Kiinnostavinta oli tutkia kyselyn vastauksia ja analysoida niitä.”

Polina: ”Projektissa kiinnostavin oli suunnitella ja järjestää tapahtuma, tämän lisäksi analysoida markkinointitutkimuksen tuloksia . Myös tietoperustan kirjoittaminen oli omasta mielestä kiinnostava.”

Mitä vinkkiä antaisit tuleville uusille opiskelijoille?

Julia: ”Antaisin vinkkinä sen, ettei tarvitsisi stressata liikaa, vaikka projektityöskentely tuntuisikin vieraalta eikä kaikkia välttämättä vielä osaa. Kannustaisin myös osallistumaan aktiivisesti projektin tehtäviin ja olemaan oma-aloitteinen yhteisten tehtävien suhteen. On myös tärkeää kommunikoida tiimin kanssa avoimesti ja pyytää apua ohjaajalta tai tiimin muilta jäseniltä tarvittaessa.”

Saara: ”Rohkeasti mukaan vaan ja omat ideat kehiin. Projektimallinen/vertaisoppiminen on erittäin hyvä tapa oppia uusia asioita, sillä sitä tarvitaan myös työelämässä. Yhteistyötaitojen karttuminen sekä muiden ymmärtäminen on tärkeää ja projektimallissa sen oppii parhaiten. Kannattaa myös mennä mukavuusalueen ulkopuolelle ja valita itselleen haastavampia tehtäviä projekteissa.”

Jonna: ”Projektiopinnot vaatii pitkää pinnaa ja ryhmätyötaitoja, mutta on se silti vapaampaa ja hauskempaa kuin tentteihin pänttääminen ja tylsien luentojen kuunteleminen.”

Veera: ”Älkää turhautuko tai luovuttako, vaikka aika usein saattaa tuntua ainoalta ratkaisulta.”

Polina: ”Aluksi voi olla vähän vaikeata ja epäselkeätä, mutta sitten projektin edetessä tulee selkeä kuva eli rohkeasti vaan mukaan. Suosittelen kysyä projektitiimiltä ja ohjaajalta apua aina kun tulet sitä tarvitsemaan. Itse usein olen unohtanut kysyä apua, mikä sitten muuttui paineeksi.

Kuva: Pexels: alleksana

Haluaisin kiittää meidän projektitiimiä tästä projektista, toimeksiantajia selkeästä toimeksiannosta ja ohjaaja avusta projektin aikana. Näin ensimmäinen lukukausi on jo ohi, aika on mennyt todella nopeasti. Toivotan kaikille aurinkoista kesän odotusta! Nähdään seuraavissa projekteissa. 

Projektitiimi: Julia Vu, Saara Sollman, Jonna Voutilainen, Veera Mäkelä ja Polina Soykina

Ohjaaja: Pirjo Lappalainen

Kirjoittanut: Polina Soykina

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi