Loppusanat
Heippa kaikki aktiiviset lukijamme! Sosiaalialan palvelujärjestelmät ja sosiaalialanlainsäädäntö kurssimme alkaa lähestymään loppua ja niin meidän blogimmekin.
Heippa kaikki aktiiviset lukijamme! Sosiaalialan palvelujärjestelmät ja sosiaalialanlainsäädäntö kurssimme alkaa lähestymään loppua ja niin meidän blogimmekin.
Miten maahanmuuttajat sopeutuvat uuteen maahan? Pystymmekö auttamaan asiassa vai ovatko he itse täysin vastuussa omasta sopeutumisestaan? Uuteen maahan meneminen on aina haastavaa, koska joutuu opetella todella monia uusia asioita. Sopeutuminen on aina yksilöllistä, toinen voi sopeutua todella nopeasti, mutta toisella voi mennä aikaa siihen. Tässä postauksessa käsittelen miten maahanmuuttajat itse voivat vaikuttaa sopeutumiseensa ja millä
Maahanmuuttajien sopeutuminen Suomeen Read More »
Äidit mukana- hanke on uudenlainen tapa oppia Suomen kieltä. Hankkeen takana on ammatillinen oppilaitos Edupoli ja Vantaan kaupunki. Hankkeen ideana on istuttaa pitkään kotona olleet, huonosti suomea puhuvat äidit tavallisen peruskoululuokan oppitunneille. Hanke alkoi syksyllä 2017 ja päättyy keväällä 2020. Sosiaalirahasto ESR rahoittaa hanketta.
Äidit mukana- hanke! Read More »
Suomeen tuli vuonna 2015 Euroopan pakolaiskriisin myötä yli 30 000 turvapaikanhakijaa, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Pakolaisuus on ollut suurimmalle osalle suomalaisista tuttua vasta 90-luvulta lähtien, mutta pakolaisten määrä on noussut tasaisesti jo parin viime vuosikymmenen ajan. Suomalaisille vieraista oloista tulevien kaikki haasteet eivät luonnollisestikaan voi olla palvelujärjestelmällemme ja sen ammattihenkilöille itsestäänselvyyksiä ja ennestään tuttuja, vaan
Keskustelin viime viikolla ystäväni kanssa maahanmuuttajista ja kahtena naispuolisena henkilönä aiheemme meni maahanmuuttajanaisiin ja erityisesti heidän hyvinvointiinsa ja jaksamiseen. Keskustelimme pitkään siitä, miten hyvin meillä Suomessa asiat ovat ja miten esimerkiksi meidän on naisina yhtä helppo kouluttautua ja saada työpaikka kuin suomalaisten miesten. Aloimme miettimään maahanmuuttajanaisten kokemusta tästä ja siitä mistä he saisivat apua arkeensa.
Maahanmuuttajanaisten elämää Read More »
Olin 30.9.2019 Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa Toivon illassa. Toivon illan järjesti LOV ME -hanke sekä Helsingin kaupungin psykiatrian- ja päihdepalvelut. Tilaisuus oli tarkoitettu psykoosiin sairastuneille, heidän läheisilleen sekä teemasta kiinnostuneille. Sali olikin aivan täynnä ihmisiä, lähemmäs 80.
Tilastokeskuksen tuoreen tutkimuksen mukaisesti Suomessa ei 15 vuoden kuluttua ole enää yhtään maakuntaa, jossa syntyy enemmän ihmisiä kuin kuolee, jos syntyvyys pysyy nykyisellä tasollaan. Nykyisen kehityksen valossa Suomen väkiluku kääntyy laskuun vuonna 2031 ja vuoteen 2050 mennessä väestön määrä tulee laskemaan nykyiseen verrattuna noin 100 000 henkilöllä. Lyhyellä aikavälillä tarkasteltuna kehitys vaikuttaa selviten työikäisen väestön (15-64-vuotiaat)
Työperäinen maahanmuutto keino tukea Suomen väestökatoa? Read More »
Termi toipumisorientaatio, taitaa olla monelle vielä vieras. Kuulin itse siitä ollessani kesätöissä Helsingin Klubitalolla. Tällä hetkellä esimerkiksi Helsingin ja Porin kaupunki sekä monet järjestöt ovat sitoutuneet toipumisorientaatioon. Käyn itse tällä hetkellä kurssia Helsingin kesäyliopistolla.
Toipumisorientaatio Read More »
Osallistumme kurssin aikana Suomen kielen opetukseen tähtäävään hankkeeseen yhdessä Vantaan aikuisopiston opiskelijoiden kanssa. Hankkeessa rakennamme yhdessä moniaistillisen tilan, jossa kielenopiskelijat pääsevät soveltamaan tähän mennessä oppimaansa käytännössä. Moniaistillinen tila soveltuu monenlaiseen tunnelmointiin, mutta tässä tapauksessa sen on tarkoitus motivoida Suomen kielen puhumiseen. Suomen kieli on vakiinnuttanut asemaansa yhteiskunnassa noin kahdensadan vuoden ajan. Mikä kielen opiskelusta on
Suomen kieli – miksi ja miten? Read More »