Syysharkkareiden jäähyväiset

Syksyn harkkajaksot ovat päättymässä ja tässä postauksessa markkinointi- ja viestintäosastojemme harjoittelijat kertovat, mitä he ovat oppineet viimeisten viiden kuukauden aikana. Uudet harkkarit hyppäävät puikkoihin tällä viikolla!

Reetta Liekovuori, markkinointiharjoittelija

Viimeisten viiden kuukauden aikana olen saanut tilaisuuden oppia markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisilta unelma-alastani. Olen vahvistanut visuaalisen ja kirjallisen viestinnän taitojani sekä päässyt konkreettisesti mukaan kehittämään Laurean (hakija)markkinointia.

Olemme vieneet harjoittelun aikana monia asioita eteenpäin, kuten hioneet Laurean somen visuaalista presenssiä ja muodostaneet TikTokin sisällöllistä puolta. Analytiikkaa olemme hyödyntäneet pohtiessamme, mikä toimii ja mikä ei. Ideoinnin ja suunnittelun merkitys ovat korostuneet harjoittelun aikana.

Parasta on ollut ideoiden vieminen käytäntöön ja lopputuloksen näkeminen. Eniten jään kaipaamaan meidän idearikasta ja osaavaa tiimiä.

Harjoittelun jälkeen jatkan Arlan digiosastolla ja kirjoitan graduni loppuun. Tavoitteena on valmistua yhteiskuntatieteiden maisteriksi kesällä 2021. En malta odottaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Tua Ojanen, markkinointiharjoittelija

Aika on mennyt todella nopeasti ja viidessä kuukaudessa on ehtinyt tapahtua kaikenlaista! Olen päässyt osallistumaan moniin erilaisiin projekteihin ja oma osaaminen on kehittynyt huomattavasti. Työ on vaatinut paljon luovuutta sekä oma-aloitteisuutta.

Minusta on tullut työssäni itsevarmempi ja olen erityisesti vahvistanut organisointi- ja koordinointitaitojani. Olen päässyt kehittämään Laurean kouluvierailukiertuetta ja niin kuin Reetta jo mainitsikin, viemään eteenpäin monia asioita, muun muassa TikTokin sisällöllistä puolta.

Harjoittelu auttoi hahmottamaan suuntaa tulevaisuudelle sekä selkeytti ajatuksia omista vahvuuksista kuin myös kehityskohteista.

Harjoittelun jälkeen lomailen hieman ja nautin talvesta. Jottei elämä menisi ihan ranttaliksi, alan kirjoittamaan opinnäytetyötä. Valmistun keväällä, joten myös työnhaku kutsuu. Harjoittelu on antanut todella paljon ja siirryn hyvillä mielin työelämään.

Petra Lähdemäki, viestintäharjoittelija

Harjoittelu on ollut todella antoisaa ja olen oppinut paljon. Olen kehittynyt kirjoittajana ja viestijänä huimasti, ja siitä kuuluu kiitos loistaville ohjaajille. Jaksan aina ihailla sitä, miten ammattitaitoisesti he osaavat pitää monta palloa ilmassa yhtä aikaa ja osaavat nähdä asiat isommassa kuvassa. Tovottavasti olen itsekkin askeleen lähempänä tuota.

Viiden kuukauden aikana sain olla monessa mukana. Erityisesti mieleen ovat jääneet kampanjavideon kuvaukset, sekä muiden harjoittelijoiden kanssa tehdyt projektit.

Lemppari juttujani ovat olleet ehdottomasti opiskelijatarinoiden ja tiedotteiden kirjoittaminen, sekä mediaseurannan analysoiminen.

Helmikuun alussa jatkan viestintähommissa Espoon kaupungin projektissa, jonka tarkoituksena on tukea korkeakoulutettuja maahanmuuttajia työllistymisessä. Aloitan myös kirjoittamaan graduani, jossa tulen tarkastelemaan Laurean viestintää. Laureasta en siis kuitenkaan kokonaan pääse (tai halua) eroon.

Kuvassa Reetta, Petra ja Tua

Nina Haltsonen, verkkopalveluharjoittelija

Sopivan työntäyteinen, mielenkiintoinen, etänä tehty harjoittelujakso päättyy. Omalla kohdallani uusien intranettien parissa työskentely näytteli pääosaa harjoittelussa, mieluisassa sellaisessa. Mielestäni pääsin hyödyntämään hyvin tietojenkäsittelyopinnoissa hankittua osaamista. Microsoft Office 365 Sharepoint hub -intranetin ominaisuudet tulivat tutuksi, saavutettavuudesta opin uutta – listaa voisi jatkaa pitkällekin. Sidosryhmille suunnatusta markkinoinnista ja viestinnästä eri medioissa ja kanavilla sain hyvän kokonaiskuvan.

Laurealainen organisaatiokulttuuri tuli entistäkin tutummaksi, ja rennossa ilmapiirissä oli hauska työskennellä.

Hieman haikein mielin siirryn työharjoittelusta opinnäytetyön viimeistelyyn ja kohti valmistumista. Kiitokset siis kaikille laurealaisille työkavereille, kanssanne oli mukava työskennellä.

Johnny Jussila, media- ja videotuotannon harjoittelija

Johnny

Työharjoittelu on sujunut äärimmäisen mukavissa merkeissä. Tässä huomaa, että opiskelu tosiaan kannattaa, jos haluaa luovaa tai mielenkiintoista työtä tehdä – voin sanoa sen monen vuoden työkokemuksella. Työharjoittelusta on jäänyt paljon asioita käteen: uudet työtavat, uusi työkulttuuri sekä uudet mukavat työkaverit.

Olen harjoittelun pohjalta hionut tulevaisuudenkuvaani kristallinkirkkaaksi ja tiedän, mitä haluan tehdä jatkossakin.

Työharjoittelu Laureassa on äärimmäisen suositeltavaa: työ joustaa hyvin opiskelun yhteydessä, on palkallinen, joustava, monipuolinen ja reilu työnantaja. Kaikki, mitä voi ikinä toivoa työharjoittelusta. Itsellä opinnot jatkuvat vielä työharjoittelun jälkeen Grande Finalella eli opinnäytetyön tekemisellä. Sormet ristissä, että se menee yhtä sujuvasti kuin työharjoittelu.

Nelli Peltonen, 3AMK:n viestintäharjoittelija

Viisi kuukautta 3AMK-viestintäharjoittelijana on kulunut kuin siivillä ja näiden viiden kuukauden aikana olen oppinut hurjasti uusia asioita. Harjoitteluni on ollut tietyllä tapaa hyvin erilainen, sillä pääasiassa olen harjoitteluni aikana työskennellyt etänä. Tästä huolimatta harjoitteluaika on ollut hyvin antoisaa ja 3AMK-viestintäharjoittelijana olen päässyt kehittämään taitojani monella eri viestinnän osa-alueella. Lisäksi olen päässyt tekemään yhteistyötä huippujen ihmisten kanssa kaikista kolmesta korkeakoulusta Laureasta, Haaga-Heliasta ja Metropoliasta.

Harjoittelun ansiosta olen pystynyt kehittymään viestinnän ammattilaisena ja saanut hankittua monia tärkeitä taitoja tulevaisuuden varalle.

3AMK-viestintäharjoittelijana olen saanut paljon vastuuta ja olen pystynyt hyödyntämään paljon omia ideoitani. Harjoitteluni jälkeen minulla koittaa hetkeksi paluu opiskelija-arkeen ja aloittelen maisterin opintojani Tampereen yliopistossa. Kokonaisuudessaan harjoittelu 3AMK-viestintäharjoittelijana oli huippu kokemus, jota voin lämpimästi suositella. Nyt on aika kuitenkin jatkaa kohti seuraavia haasteita, joten lämpimät kiitokset kaikille kenen kanssa olen saanut harjoitteluni aikana toimia!


Syysharkkarit kiittävät kuluneista kuukausista ja toivottavat paljon tsemppiä kaikille työharjoittelunsa aloittaville – nauttikaa ja ottakaa siitä kaikki irti!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi