Toimivampaa sisältöä TikTokkiin – 10 vinkkiä

Laurean markkinoinnin harkkarit Tua ja Reetta ovat päässeet syksyn aikana sukeltamaan TikTokin maailmaan. Nyt viisi kuukautta myöhemmin he jakavat parhaat vinkkinsä TikTokissa menestymiseen ja toteavat: “Parasta TikTokissa on se, ettei sinulla tarvitse olla paljon seuraajia ennalta, jotta saisit useita näyttökertoja”. Nappaa vinkit talteen!

  1. Seuraa trendejä

Discover-osiosta löydät suosituimmat trendit, musiikit ja hashtagit. Tuottamalla videoita Tiktokin trendien mukaisesti, voit saada tilillesi lisää näkyvyyttä. Trendit vaihtuvat nopeasti, yritä siis pysyä ajan hermolla!  

  1. Jaa tuottamaasi sisältöä

Oman tilin näkyvyyttä voi parantaa jakamalla videon heti julkaisun jälkeen ystävilleen. Voit myös kehottaa ystäviäsi jakamaan videota eteenpäin. Kun linkkiä jaetaan, Tiktokin algoritmi tulkitsee sisällön olevan mielenkiintoista ja alkaa näyttämään sitä yhä laajemmalle yleisölle. 

Videosi voi saada paljonkin näyttökertoja, vaikka sinulla ei olisikaan suuria määriä seuraajia tai edelliset videosi eivät olisi menestyneitä – älä lannistu, jatka vain yrittämistä! 

  1. Kommentoi videoihin

Täysi kommenttiboksi houkuttelee käyttäjiä lukemaan kommentteja ja viettämään aikaa videon parissa. Tämä taas tarkoittaa lisänäkyvyyttä videollesi. Mitä kauemmin käyttäjät viettävät aikaa videosi parissa, lukien tai kirjoittaen kommentteja, sitä mielenkiintoisemmaksi algoritmi sisältösi luokittelee. Voit siis kirjoittaa ensimmäisen kommentin videoon itse ja kannustaa seuraajiasi liittymään mukaan keskusteluun. 

  1. Omaperäinen ja erottuva idea 

On suositeltavaa tuottaa sisältöä myös omalla idealla. Omaperäiset videot erottuvat Tiktokissa ja voit saada videollasi aikaan jopa uuden trendin! Ideoita voit hakea esimerkiksi eri sosiaalisen median kanavista. Sisällön ideoimisen helpottamiseksi voit valita tilillesi tietyn teeman, ns. punaisen langan, jonka mukaan toteutat videoita. Kirjoita ideasi ylös, jotta muistat toteuttaa sen. 

Pro tip! Jos luovuutesi ei kuki, niin tanssivideot yhdistettynä trendaavaan musiikkiin toimivat lähes aina.

  1. Nopeatempoisuus kiinnittää huomion

Nopeatempoinen ja mielenkiintoinen aloitus saa käyttäjän kiinnostumaan videosta ja katsomaan sen loppuun. Lisäksi nopeatempoiset videot, joissa tekstit näkyvät vain lyhyen aikaa toimivat hyvin. Tällöin seuraajan pitää katsoa video useaan otteeseen ja kuten tiedämme, algoritmi suosii videoita, joita katsotaan useamman kerran. 

  1. Tuota laadukasta sisältöä 

Pyri tuottamaan tasaisesti laadukasta sisältöä. TikTok voi jättää huonolaatuiset videot näyttämättä suuremmalle yleisölle, jos automaattitunnistus ei saa selvää, mitä videossa tapahtuu.  

Rajaa nätisti, tee upeita leikkauksia ja käytä efektejä. Kannattaa ottaa videoklipit puhelimen kameralla sen sijaan, että kuvaisit suoraan sovelluksessa. Näin sinulla on paremmat mahdollisuudet editoida videota. 

  1. Ole aktiivinen  

TikTokin algoritmi suosii aktiivisia tilejä. Voit aloittaa julkaisemalla videoita muutaman kerran viikossa ja jatkaa julkaisemalla päivittäin ja myöhemmin julkaisemalla ehkä jopa useamman videon per päivä. Voit luonnostella videoita etukäteen ja julkaista videot sopivina ajankohtina. 

Pro tip! Haasta seuraajiasi ja ota osaa haasteisiin – voit antaa seuraajille luvan parsia osia videostasi tai tehdä dueton kanssasi. 

  1. Huomioi safe zone 

Jotta videosi olisivat mahdollisimman käyttäjäystävällisiä, kannattaa asetella videossa näkyvät tekstit “safe zonelle” eli turvalliselle alueelle. Näin tekstisi eivät peity videon kuvaustekstillä tai videon sivulla olevilla ikoneilla. Varmin tapa on pienentää fontin kokoa ja asettaa teksti keskelle videota. 

Pro tip! Valitse videollesi kansikuva, joka tulee näkyviin tilillesi. Voit myös valita sopivan kansitekstin ja sovittaa eri kansikuvat ja –tekstit yhteen sopiviksi. Visuaalisuus on myös TikTokissa kova sana. 

  1. Käytä huumoria 

Oletko selaillut TikTokkia välillä, jotta saisit vain nauraa? – Niin mekin! Huumori toimii aina, joten tee iloisia videoita ja naurata sekä hämmennä seuraajiasi hillittömällä meiningilläsi. 

Pro tip! Niin kuin aina somessa, katsojia viehättää aitous. Olethan oma itsesi ja teet oman näköistä sisältöä. TikTokissa vain taivas on rajana sisällön tuotannossa! 

  1. Muista hashtagit 

For you pagelle päätyäksesi, voit kokeilla lisätä videollesi seuraavat hashtagit: #foryoupage ja/tai #fyp. Jos teet trendin mukaisen videon, muista lisätä videollesi tähän liittyvä hashtag. Lisäksi voit lisätä muutaman videon teemaan liittyvän hashtagin.

Ota vinkit käyttöösi ja laita TikTok-urasi nousuun! Käythän kurkkaamassa korkeakoulumme TikTok-tilin: @laureauas ja seuraa meitä!

Kirjoittajat Reetta Liekovuori ja Tua Ojanen ovat markkinoinnin harjoittelijoita Laureassa.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi