“Siis ihanaa nähdä ihmisiä ja tavata livenä”… kunnes parin päivän kuluttua projektitiimille selvisi, että läsnä oli yksi sairastunut ja koronapositiiviseksi todettu henkilö!

Tammi-helmikuun ajaksi korkeakouluopetus on Laureassa jatkavilla opiskelijoilla sovittu etänä tapahtuvaksi. Vain opintoihin liittyvät pakolliset työpajat voidaan järjestää lähiopetuksena, millaiseksi kyseinen opetustilaisuus katsottiin. Kyseessä oli ensimmäinen live-tapaaminen tammikuussa startanneella kirjanpidon P2P-projektilla, jonka aikana kävimme tapaamisessa läpi keskeisiä asioita kirjanpidosta, tutustuimme toimeksiantajan kirjanpitomateriaaliin ja kirjanpito-ohjelman toimintaan. Ja mikä erittäin tärkeää, päästiin hiukan tutustuttumaan toisiimme.

Koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö otti koko muuhun tiimiin vastuullisesti yhteyttä heti saatuaan tiedon tartunnastaan ja parin tunnin sisällä tartuntatautihoitaja soitti jäljitysnumerosta ja antaen viralliset koronakaranteeniohjeet kullekin.  Jouduimme siis koko tiimi tykönämme kahden viikon mittaiseen karanteeniin: missään ei saa käydä, eikä ketään voi tavata. Omat koronanäytteet tulee olla negatiiviset ennen karanteenin loppua ja esimerkiksi töihin palatessa. Mikäli joku projektitiimiläisistä sairastuu karanteenin aikana tulee hakeutua testiin.

Tätä kirjoittaessa ollaan oltu kukin tykönämme karanteenissa viikko, saatu negatiivisia tuloksia, pidetty kaksi projektiin liittyvää Teamsia ja painettu hyvällä fiiliksellä ja voinnilla eteenpäin. Kirjanpidossa ollaan päästy eteenpäin ja opittu kirjanpito-ohjelman käyttöä melko hyvin.

Blogin toiseen osaan on tarkoitukseni kertoa mitkä ovat tunnelmat karanteenin päätyttyä.   

Etäopetus siis jatkuu ja kaikkia on ohjattu seuraamaan ajankohtaisesti päivittyvää ohjeistusta Laurean Intrasta.  Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi