Miten on toteutettu Alumnien uratarinat -tilaisuus? – Markkinointitutkimus keväällä 2022

Yksi projektin tehtävistä oli suunnitella ja toteuttaa Alumnien uratarinat-tilaisuus. Mitä se on ja miten tapahtuma oli suunniteltu ja toteutettu? 

Tapahtuma järjestetään joka lukukausi uusille Laurean Hyvinkään kampuksen liiketalouden opiskelijoille. Laureasta valmistuneet alumnit kertovat työllistymismahdollisuuksista opiskelun jälkeen, lisäksi kertovat erilaisia opiskeluvinkkejä. Alumnien uratarinat -tilaisuuteen voivat osallistua kaikki halukkaat, mutta juuri uusille opiskelijoille tapahtuma on pakollinen ja suositeltava. 


Meidän projektitiimin tavoitteena oli saada tapahtumalle kolme alumnia ja tavoite saavutettiin. Tilaisuudessa mukana olleet alumnit olivat suuntautuneet projektijohtamiseen, henkilöstöjohtamiseen ja oikeudelliseen osaamiseen. Tapahtuma pidettiin suunnitelman mukaisesti 15.3.2022. 

Tapahtuman suunnitteleminen oli itsellesi uusi asia. Suunnittelemisessa on huomioitava kaikki. Tapahtuman markkinointi ja sen kohderyhmä on tärkeätä huomata jo alusta asti. Vasta projektin aikana ymmärsin, kuinka tärkeässä roolissa on markkinointi. Viestintä ja sen strategia on myös ollut tärkeänä osana suunnittelua. Projektitiimi on käyttänyt sähköpostia viestinässä. Tapahtuman käsikirjoitus oli kirjoitettu kolme viikkoa ennen tapahtumaa. Käsikirjoitusta laatiessa oli omasta mielestä vaikeaa laskea ja ennustaa esiintymisten kesto. Tapahtuma alkoi klo. 14:00 ja loppui 16:00. Kolme alumnia ja paljon kerrottava. Olimme suunnitelleet, että yhden alumnin esiintymisaika olisi 30 minuuttia, joista 20 minuuttia on oman PowerPoint esittäminen ja 10 minuuttia olisi opiskelijoiden kysymyksiä.


Miten onnistuimme?

Tapahtumaa suunnitteli kaksi tiimin jäsentä, minä viestintävastaava ja varaprojektipäällikkö Jonna, mutta tapahtuman aikana meitä auttoivat ja tukivat myös muut projektin jäsenet. Tapahtuma omasta mielestä sujui todella hyvin. Kaikki olivat tyytyväisiä tapahtumaan sekä osallistujat että esiintyjät. Tapahtuman kokonaistyytyväisyys oli 4,17 (asteikko 1-5). Meidän tavoitteena oli saada 4 eli saavutimme tavoitteemme.  Opiskelijat ja alumnit olivat kyselyn perusteella tyytyväisiä tapahtumaan. 

Jos sinulla herää kysymyksiä, miltä elämä näyttää työllistymisvaiheessa ja tulevaisuudessa, suosittelen osallistua Alumnien uratarinat-tilaisuuteen syksyllä 2022. Alumnien uratarinat –tilaisuus järjestetään joka lukukausi, jolloin mukana uudet alumnit, uudet ideat ja vinkit ja tietoa tradenomien työllistymismahdollisuuksista.


Projektitiimi: Julia Vu, Saara Sollman, Jonna Voutilainen, Veera Mäkelä ja Polina Soykina

Ohjaaja: Pirjo Lappalainen

Kirjoittanut: Polina Soykina

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi