Sijoittamisosaamista lukiolaisille – Liiketoiminta- ja yritysosaamisen kehittämisen projekti 2

Liiketoiminta- ja yritysosaamisen kehittämisen projektimme 2 sai alkunsa tammikuussa 2022. Projektimme on osa YLY eli Yhdessä lisää yritteliäisyyttä -hanketta ja se käsittelee tarkemmin talous- ja sijoittamisosaamista. Projektimme tavoitteena on järjestää sekä Hyvinkään että Riihimäen lukiolaisille sijoitusaiheisia oppitunteja sekä osallistua Riihimäen lukiolla järjestettävään tapahtumaan.

Projektiryhmämme pitää lukiolaisille yhteensä 5 oppituntia. Oppitunteja on kuitenkin kahdenlaisia: level 1 ja level 2 oppitunteja. Niin sanotut level 1 oppitunnit on rakennettu sellaisille opiskelijoille, joille sijoittaminen ei ole vielä tuttua. Level 2 oppitunnit pidetään taas sellaisille ryhmille, joilla on jo entuudestaan hieman sijoitusosaamista. Level 1 ja level 2 oppitunnit etenevät saman kaavan mukaisesti. Ne perustuvat PowerPoint esitykseen ja Seppo.io alustalle rakennettuun Fyffeguru peliin. PowerPointin ja pelin sisältö ovat kuitenkin leveleiden välillä erilaiset.

Level 2 oppitunnin pelialusta

Projektiryhmämme pitää viimeisen oppitunnin Riihimäen lukion tapahtumassa. Kun oppitunti on pidetty, kerromme opiskelijoille hieman Laurean opintotarjonnasta.

Joudun myöntämään, etten ollut innoissani projektista sen alkaessa. Minulla itselläni ei ole nimittäin minkäänlaista sijoitustaustaa enkä vielä muutama kuukausi sitten edes ymmärtänyt mitään sijoittamisesta tai sijoitustermeistä. Projekti on kuitenkin ollut minulle jo nyt positiivinen yllätys. Se on opettanut minulle paljon uutta sekä herättänyt mielenkiintoni sijoittamista kohtaan. Myös projektin tuotosta on ollut mukava rakentaa, vaikka se paljon työtä on vaatinutkin. Positiivisuutta lisää myös projektiryhmä, jonka kanssa työskentelen. Ryhmämme sisällä on nimittäin hyvä ilmapiiri, kaikki tsemppaavat toisiaan sekä auttavat tarvittaessa.

Kaiken jo tähän mennessä tapahtuneen perusteella voisin todeta tuleville opiskelijoille ja miksi en nykyisillekin, että kannattaa ottaa koppia myös sellaisista projekteista, jotka eivät välttämättä vaikuta itselle helpoimmilta. Tällaisista projekteista saa nimittäin oikeasti paljon irti!

Kirjoittanut

Kira Parkkonen

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi