Kaikki nuoret tyypit

Lastensuojelupommi

Kukaan ei varmasti osaa ennustaa kuinka laajasti korona tulee tulevaisuudessa vaikuttamaan lastensuojelun asiakasmääriin. Jäljet voivat näkyä vielä vuosienkin päästä. Lastensuojelu ilmoitukset ovat vähentyneet, mutta se ei kerro mitään todellisuudesta. Avun saaminen on hyvin hankalaa, kun on siirrytty puhelimen ja netin varaan. Kaikilla ei ole mahdollisuuksia hyödyntää etäyhteyksiä, välttämättä ei ole saldoa käyttää nettiä. Myös kynnys

Lastensuojelupommi Read More »

Nuorten digitaalinen pelaaminen

Digitaalisella pelaamisella tarkoitetaan esimerkiksi tietokoneilla, pelikonsoleilla, älypuhelimilla ja tableteilla pelaamista. Tämä aihe tuntuu olevan enemmän tai vähemmän kokoajan pinnalla. Aiheesta on kirjoitettu lukemattomia artikkeleita ja tutkimuksia. Monesti keskitytään enemmän haittoihin, kuin positiivisiin puoliin. Kohtuullisesti pelaaminen voi tukea nuoren kehitystä ja oppimista. On esimerkiksi tutkittu, että peleillä on positiivisia vaikutuksia kielelliseen kehitykseen, tilan hahmottamiseen sekä silmä-käsikordinaatioon.

Nuorten digitaalinen pelaaminen Read More »

Nuoruus somessa – uhka vai mahdollisuus

“Onneksi silloin ei ollut vielä internettiä, kun minä olin nuori.” Kuinka monta kertaa olen kuullutkaan tuon lauseen? Niin, aika monta. Olen ehkä itsekin lausahtanut tuon kalkkeutuneen huokauksen suustani. Mutta mitä se kertoo verkosta ja somesta, entä nuoruudesta, että osa kansasta pitää elämästään kirjoittamista nuorena ihmisenä someen jotenkin nolona tai jopa vaarallisena?

Nuoruus somessa – uhka vai mahdollisuus Read More »

Sekasin-chat, miksi sitä tarvitaan?

Sekasin-chat on 12-29-vuotiaille suunnattu palvelu, jonka tarkoituksena on tukea psyykkistä hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. Nuoret ottavat yhteyttä monesta eri syystä, mutta kaikkia yhdistää se, että he ovat valinneet keskustelukanavaksi verkon ja vastaajaksi anonyymin, turvallisen aikuisen. Joskus valinta on pakon sanelema siinä mielessä, että apua muualta on jo haettu, eikä sitä koeta riittäväksi. Chat on

Sekasin-chat, miksi sitä tarvitaan? Read More »

Kevään yhteishaku 2020: valinnanvapaus vai vaikeus?

Mitä sinä haluat tehdä isona? Kysymme tätä kysymystä jo alakouluikäisiltä lapsilta. Toiset tietävätkin jo varhain, kun taas toiset meistä miettivät vielä 40-vuotiaana. Miksi pitäisikään tietää jo nuorena, mitä aikoo tehdä loppuelämänsä ajan?

Kevään yhteishaku 2020: valinnanvapaus vai vaikeus? Read More »